Csak szerintem ámítás a gazdasági növekedés?
Arra jó,hogy a gazdagok növeljék az életszínvonalukat.
A szegény ember nem érez meg belőle semmit.
Amint több "érték" lesz,azt egy szűk kör élvezi.
Tehát felesleges a kapitalizmus folytonos növekedés,mert egy szűk,gazdag réteg kiszolgálása az egész,nem a társadalomé.
Én azt látom, hogy a szegények életszínvonala is emelkedik. Pl Kínába 40 éve ételre nem volt pénz, nemhogy autóra. Most meg megfulladnak a szmogban.
A nyugati szegényeknek 50 éve még nem volt saját wc -jük sem. Ma mindenki családi házban él.
És Afrikában, ahol most felhőkarcolók nőnek, 100 éve az emberek még kunyhókban laktak és meztelenül szaladgáltak.
Az igaz, hogy a növekedés növelte a különbségeket, de ettől még a szegények életszínvonala is növekedett(ha a világot nézzük). Persze a gazdagoké sokkal jobban.
Persze itthon más a helyzet, mivel a szegények életszínvonala inkább csökkent, de ez nem a növekedés, hanem a kapitalizmus korábbi hiánya miatt van.
Jó,hát ezt mind hitelből.
Hiába gyártanak sok modern,új dolgot,a szegényeknek nem elérhető vagy max hitelre.
Saját lakás?Azért is egy életet kell ledolgozni.
Ja,hát lehet venni iphone 200 ezerért,akinek van rá pénze.
Ettől még az én életszínvonalam nem lesz jobb.
Ugyanúgy hónapról hónapra élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!