Miért olyan drágák a magyar boltok?
Sok helyen hallom, hogy a CBA, Coop nagyon drágák és rossz minőségűek az áruik. A kisboltokra ugyanez jellemző, pofátlan áraik vannak. Ennek mi az oka? Mindig azt mondják, hogy nem tudnak versenyezni a multikkal, de én ezt kétlem. Sok olyan helyet tudok, ahol nincs multi a közelben, ellenben sokan laknak ott, tehát korrekt ár és minőség mellett nem hiszem, hogy gond lenne. Van tehát ezeknek a jelenségeknek valami elfogadható magyarázata, vagy pusztán a pofátlanság?
A másik, sokan jönnek a termelői piacokkal. Nos, engem párszor olyan szemét módon b***tak át ilyen helyen, olyan hulladék áruval, hogy nem tudom, ezekről is mit gondoljak. Nem akarok általánosítani, tudom, hogy nem mindenkire igaz, de nekem úgy tűnik, hogy nálunk nem a korrektség és a minőség a fontos, nem ezzel akarnak előrejutni, hanem a fillérb***ással. Nem lehet, hogy többen vásárolnának ezeken a helyeken, ha korrektebbek lennének?
"Egy kisebb boltnak sokkal kisebb a forgalma, ezert kenytelen nagyobb arressel dolgozni, kulonben nem tudja kitermelni a koltsegeit. Ezert dragabb mindig egy falusi bolt."
Nem lehet, hogy inkább pont attól alacsony a forgalma, mert nagyobb árréssel dolgozik? Én pl. sok mindent vennék a közelünkben lévő kisboltban, de iszonyatosak az árak, ezért csak a legszükségesebbeket szoktam, és inkább elmegyek a Tescóba vagy a Sparba minden másért. Nagyanyám falujában ugyanez. Ott rengeteg embernek lenne kényelmesebb, ha többnyire csak a helyi abc-be kéne menni, de inkább elautóznak a messzi hipermarketbe.
"Ezt igy kivulrol nem tudod megitelni. Ahogy a kisboltokat elnezem, marhara nem gazdagodik meg rajtuk senki."
Akaratlanul is elszóltad magad, és rávilágítottál egy fontos problémára. Tudniillik, nálunk a cél a pénz, a gyors meggazdagodás. Pedig hadd kérdezzem már meg, miért is kéne egy kisboltnak meggazdagodni? Ez a mentalitás régen rossz. Nyugaton azért kezd bele valaki egy vállalkozásba, mert azt akarja csinálni, jól akarja csinálni, az az élete, nálunk meg azért, hogy minél előbb meggazdagodjon. (Tisztelet a kivételnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!