Kettő kérdés: Horthy! (? )
1. Horthy milyen politikai ideológiát képviselt?
2. Mi a véleményetek róla?
1: Ferenc József volt a példaképe
2: nem mondom meg
1. Amikor ő a politikai életbe beleavatkozott vörösek és fehérek voltak. Ő a fehérek oldalán harcolt, tehát nemzeti érzelmű, illetve mélyen vallásos volt.
2. Nem egyszerű őt megítélni, ez világszemlélettől függ. Javaslom elolvasásra a Horthy: Emlékirataim című könyvet. Szerintem nem volt rossz ember, megduplázta a hazánkban lévő iskolák és kórházak számát, bevezette a kötelező álltalános iskolát, kiemelte a nyomorból az országot. Rengeteg lengyel zsidót megmentett.
hát igen Hortyra nem tudjátok ráhúzni se azt hogy náci se azt hogy komcsi se azt hogy liberális vagy hasonló
Horty talán a királyságot akarta visszaállítani
államforma is király nélküli királyság volt
mindenképp tekintély elvű
és talán ez a legjobb kormányzás
vagy mondjatok ennél jobbat
1.stabil gazdasági, népnevelő, Magyar(!), számonkérhető,
2. Én tisztelem, nagy tekintélyű több nyelvet beszélő politikus volt, annak ellenére hogy Károlyt nem engedte vissza a trónra megakadályozta a Magyarok eltiprását, az Izrealiták nagyon tisztelik mái napig amolyan II. Schindler.
Egybevéve korrekt!
"előző! ez aztán a soakt mondó válasz! :@"
tömör és lényegretörő voltam. én is tisztelem, kár hogy a jobbikosok kisajátították maguknak Horthy-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!