A jobboldaliak miért keresztények, amikor teljesen ellentétes a világnézetük a keresztényekével?
A jobboldaliak úgy látják a világot, hogy minél több pénzt és hatalmat kell szerezniük, az egyenlőtlenség természetes állapot, vannak urak és a szolgáik, ellenben a kereszténységben mindenki egyenlő és a szegénység erénynek számít.
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is."
Nem is tudom hol kezdjem. Jobboldalinak tartom magam, de nem vagyok vallásos. De amúgy gonosz pénz és hataloméhes ember vagyok :). Az egyenlőtlenség természetes, vannak akik hendikeppel indulnak az élettel, azért viszont nem vagyok felelős, ha valaki nem is akar magáért tenni semmit, de elvárja az én életszínvonalamat, vagy legalábbis az én káromra akar jobban élni. Mert nekem van, mert megdolgoztam érte, ő meg szarul él, és ő akarja eldönteni, hogy mi szerintem az erkölcsös az egyenlőséggel szemben.
Az idézet meg nem erről szól, hanem a lelki javakról. Nem a szegénység erény, hanem a lelki gazdaság, legalábbis a szerző szerint.
A pénz és hatalom hajhászás, egy másik felekezethez vagy inkább népcsoporthoz tartozókra jellemző.
Prohászka Ottokár Székesfehérvári püspök írásait olvasgasd kicsit. Nagyon jól ötvözi a keresztény és a jobb oldali értékeket.
A más népcsoportok elleni gyűlölködés szintén nem része a keresztény tanoknak.
Nem tudom, hogy Jézus mit szólna hozzá, ha látna titeket és azt, hogy a nevében keltitek a gyűlöletet.
A teológiai részhez ennyit: "Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni."
Magyarán szólva, aki gazdag az igazából nem is követheti a Biblia tanítását, mert túlságosan el van foglalva a földi javak hajhászásával. -ennyit arról, hogy mi szól a lelki javakról...
Amúgy meg kérdező nem kell ezt komolyan venni, ez nekik egy jó "csuha", amit magukra boríthathnak, így jobb embernek hiszik magukat mint amilyenek valójában, meg jobber körökben elég nagy hagyománya van a legalább látszatvallásosságnak (fun fact: a magukat kereszténynek vallók kb. 10%-a tudja felsorolni a négy evangelistát vagy megmondani miről is szól Pünkösd ünnepe igazából, ha pedig megkérded mi is a Szentlélek a többség fejreáll :-) és ez azért szomorú mert elvileg ezt még a "libernyák szekuláris" iskolákban is tanítják mint az alapműveltség részét.
habzószájú baloldal látom teszi a dolgát és nagy demokrata mivoltukat lepontozással segítik, hogy a jobboldali vélemény kibontakozhasson
ó ti nagy bölcs konszolidálók :)
Pont az ilyenek miatt,mint az 1-es válaszoló kellene visszahozni a többkulcsos adót.
Kérdező!
A kereszténység is,mint a többi vallás,a szegények elnyomása,kihasználása.
Az,hogy létezik e Isten azt nem tudhatjuk,nem bizonyítható.
Van,aki hisz benne van,aki nem.
Az viszont,hogy üzletet csinálunk egy vallásból az más kérdés.
Nekem a hittan tanárom is azt mondta,hogy nehogy adjunk pénzt a hajléktalanoknak.
Elhitetik az emberekkel,hogy azért,mert valaki szegény arról csak kizárólag ő tehet.
Úgy keresztények, mint Kajafás.
Nem mindenki az, aminek hangoztatja magát.
Olyan, hogy jobb és baloldal lényegében már nincs. Jobbiknak is csak a nevében van bent, de ők is nagyon sokszor elismétlik Csurka mondását, hogy jobb és baloldal helyett már inkább a nemzeti és globális oldal van.
Ha mindenképpen e két oldal közt választani, én jobboldalinak mondom magam, még akkor is, ha nem térdepelek minden vasárnap a templomba.
Jobboldal nem csak abból áll, hogy kereszténye vagy sem. Jobboldali, de nevezzük inkább nemzetinek, a nemzeti tradiciók, nemzetben gondolkodó emberek olyan csoportja, akik elutasitanak minden olyan eszmét ami szerintük a nemzet ellen van. Nemzeten benne vannak a nemzeti érzelmű zsidók is.
Egy általam nagyon tisztelt ismert emberrel beszélgettem pár éve, hogy biza ő baloldali gondolkodású, ezért fog szavazni a jobbikra, mert pont a jobbiknak van baloldali programja egy kis nemzeti érzelemmel megfűszerezve. Tehát ebből is látszik, a baloldal és jobboldal megfordult. Sokan hülyeségnek tartják, de ha belegondolnak valóban ugy van, hogy a nsdap is ekce baloldali párt volt.
1. A jobboldaliak nem mind keresztények.
2. A jobboldaliak nem úgy látják a világot, ahogy te gondolod.
3. A fideszesek és jobbikosok nem jobboldaliak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!