Mit jelent számodra Trianon?
Nem a veszekedésre vagyok kíváncsi, és nem a politikai szemszögeitekre. Nem érdekel sem a Jobbikos duma sem a Fideszes sem az MSZP-s és egyik sem.
Arra van más topik!!!
"Sajnos a kiegyezés előtt sem, és után sem vettük figyelembe a nemzeti kisebbségek igen piciny kéréseit, és tulajdon képen ez vezetett Trianonhoz. "
autonómiát akartak többek között
mindig egy picivel többet
végső cél persze az elszakadás volt
+ a monarchia is ellenünk hangolta őket nem hogy inkább összetartásra
így az osztrákok is pórul jártak mi is
és ő nevettek a végén
ill ők se mert béke nincs
mi mondjuk az a mi földünk
ők meg hogy hülye magyar
utolsó: sehol nem írtam, hogy felejtsük el, azt írtam, hogy vegyük végre tudomásul, hogy megtörtént, és ugyanolyan már nem lesz, hogy lehessen végre normálisan beszélni róla, hogyis volt, és főleg hogyan tovább - és ne csak arról szóljon, hogy embereket lehessen kivinni az utcára ordibálni, hogy vesszen Trianon.
De gratulálok, hogy mindenre a válasz a de a Holokauszt...
"nem mindenre válasz, de speciel erre igen. azt mondtad, hogy nem szabad zajongani, vagyis hallgatni kell, beletörődni. az viszont gáz, hogy nem lehet említeni a holokausztot ilyen témában "ellen"példának."
Azt írtam, 9ogy nem zajongani kéne, hanem azzal törődni, hogy adott helyzetben (márpedig a helyzet adott, és azon a rikácsolás nem változtat), ha már így alakult, hogyan tudnánk amaximumot kihozni belőle.
A zajongást pl. arra értettem, amikor pl. a sok agyatlan marha attól érzi magát f*sza legénynek, hogy Budapest utcáin ordítozzák, hogy vesszen Trianon, vagy amikor arra verik, hogy a szlovákok így meg úgy - tehát megy a lármázás, és közben épp csak a lényeg marad ki, hogy néhány millió magyar él a környező országokban, milyen módon és miben tudunk segíteni. Ennek az egyik legegyszerűbb módja lenne pl. hogy nem verjük az ő f*rkukkal a csalánt, és nem szítjuk innen a biztonságos saját területről a feszültséget, és nem ruccanunk át hergelni a szlovákokat nagy Magyarországos és egyéb transzparensekkel, hogy aztán mint aki jól végezte dolgát, hazajöjjünk, otthagyva az ott élő magyarokat, hogy a következményekkel meg éljenek ők együtt napi szinten.
Ilyesmikre is gondoltam például, de mint írtam, épp csak a lényegről nem szokott szó esni, hogy a kinti magyaroknak hogyan lehetne jobb - és nem pedig, hogy itt néhány nagylegény hogyan érezhetnénk magunktat f*szábbnak, vagy egyes politikusok mivel tudják jobban behergelni a népet.
Mert épeszű ember nem gondolja komolyan, hogy majd "lerohanjuk Szlovákiát", meg "tankkal végigmegyünk Románián", és akkor ezzel minden megoldva - márpedig a társadalmi párbeszédben pont az ilyen jellegű ordítozások nyomják el, hogy végre normálisan lehessen beszélni a témáról, konstruktívan, nem csak hőzöngve.
Szerintem is tovább kéne lépni és a jelenlegi fontos dolgokkal foglalkozni, a mostani Magyarországot pozitív irányba fordítani és nem a múlton siránkozni.
Szóval a kérdésedre válaszolva, nekem nem jelent sokat, pláne, hogy csak 23 éves vagyok. Az viszont sokat jelentene, ha ezen a Magyarországon jól és boldogan lehetne élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!