Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit jelent számodra Trianon?

Mit jelent számodra Trianon?

Figyelt kérdés

Nem a veszekedésre vagyok kíváncsi, és nem a politikai szemszögeitekre. Nem érdekel sem a Jobbikos duma sem a Fideszes sem az MSZP-s és egyik sem.

Arra van más topik!!!

2010. márc. 23. 16:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Trianon egy jogos igényeken alapuló, de eltúlzott, a ló másik oldalára eső döntés volt, mely így igazságtalanná vált.
2010. márc. 23. 16:16
 2/21 anonim ***** válasza:
54%

Számomra azt jelenti, hogy Nagyiék így külföldön laknak! (Felvidék) :)

De már megszoktam! :)

2010. márc. 23. 16:21
 3/21 A kérdező kommentje:
Első teljesen jogos!
2010. márc. 23. 16:22
 4/21 anonim ***** válasza:
72%

"Trianon egy jogos igényeken alapuló"

te nem veszekedésből

de mik voltak a jogos igények?

2010. márc. 23. 16:24
 5/21 anonim ***** válasza:
77%
Igazságtalanságot.
2010. márc. 23. 16:24
 6/21 A kérdező kommentje:

Sajnos a kiegyezés előtt sem, és után sem vettük figyelembe a nemzeti kisebbségek igen piciny kéréseit, és tulajdon képen ez vezetett Trianonhoz.

Gondolom erre értette a kolléga!

Az más kérdés, hogy igazságtalanul büntették a magyar nemzetet.

2010. márc. 23. 16:26
 7/21 anonim ***** válasza:
82%

Mondok egy régi esetet.

Általános sulival oszt kiránduláson voltunk. Vettem magamnak 3 doboz tic-tac-ot, bent a szobában elpakoltam a szekrényembe.

Kimentem valahova, és míg kint voltam, addig a drág aoszt társaim, olyan 4-5-en, röhögve széjjel kapkodták az egészet és megették.

az más kérdés, hogy trianon egy büntetés volt, viszont nem érzem, hogy egy egész országot kellene büntetni a vezetők rossz döntése miatt. Csak egy jó indok volt nekik arra, hogy hódítsanak és földeket zsákmányoljanak.

igazságtalan volt. mi jártunk a legrosszabbul.

2010. márc. 23. 16:27
 8/21 anonim ***** válasza:
45%

Egy adott helyzet, amivel szembesülnünk kell, nem zajonganunk - és amiből, ha már így alakult, és változtatni már nem nagyon lehet rajta, ki kell hozni a maximumot, de ez nem fog menni, amíg a téma megmarad politikai szlogen és indulatkeltés szintjén.

Amúgy az első nagyon jót írt.

2010. márc. 23. 16:27
 9/21 anonim ***** válasza:
92%

figyu utolsó, ha majd az emberek túllépnek pl a holokauszton is és nem az folyik a csapból, akkor mondhatod, hogy mi is lépjünk túl tiranonon.

amíg valaki megkapja a pozitív diszkriminációt, addig a másik is jogosan szólalhat fel, hogy ő(k) miért nem.

2010. márc. 23. 16:30
 10/21 A kérdező kommentje:

Igen, érdekes amiket írtok, és nem is hittem volna, hogy kapok ilyen normális hangnemű válaszokat!

Kössz mindenkinek!

2010. márc. 23. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!