Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kettős állampolgárok (Erdélyie...

Kettős állampolgárok (Erdélyiek, Felvidékiek, Vajdaságiak, Kárpátaljaiak) fizetnek valamelyen adót Magyarországnak? Ők is adnak valamit az államkasszába?

Figyelt kérdés
2015. dec. 4. 19:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, a "mi magyarok" az egy olyan közösség, ami tőled független, és arcátlan, provokáló kérdésed alapján te ebbe nem tartozol bele! Innentől fogva viszont azt kell hogy mondjam, hogy semmi közöd hozzá, hogy külhoni nemzettestvéreinknek milyen kedvezményeket biztosítunk, és ők mivel járulnak hozzá a magyar állam működéséhez! Ez a mi dolgunk, magyaroké és ne üsd bele az orrodat!
2016. jan. 9. 22:54
 12/12 anonim ***** válasza:
93%

Kárpátaljai vagyok. Személyes tapasztalat:

MIVEL Ukrajnába jelenlegi valuta szerint 15-20 ezres a fizetés es nyugdíj, így az a MÁV kedvezmény ami évi 4 alkalmat as nekünk, azt engedi meg, hogy eljohessunk az anyaorszagukba bármilyen kulturális rendezvényre-de ezt elolvashattad volna, mielőtt fel teszed a kérdést. Hiszen pontról pontra meg van írva az oka, amit szerintem irni sem kellene. Hisz egy Záhony-Bp ut 12 ezer Ft es az nekünk egy havi pénz--gondolom te sem orulnel ha a havi 120 ezredet ki kellene fizetni 350 km-ért :D

Nem, adóval nem adnak a közösbe, azert MERT MAR masik ország ala tartozik es annak adózik, amelynek dolgozik es állampolgára.

Az pedig, hogy KULTURÁLIS célokkal segélyeket es segítséget ad az anyaország, az azert van, mert minimális szinten kompenzálja azt, hogy népe önhibáján kivul el lepett csatolva az otthonátol es idegen elnyomás alatt él. Es hidd el, ez igy van.

Ha nem kaptam volna támogatást azt az évi 5000 forint értékű pénzt Magyarországtól, mert magyar kisebbségi iskolába jártam magyar gyerekként, akkor lehet nem lett volna miből megvenni azokat az alap dolgokat, amik mára mar természetesek pl egy család asztalán.. Vagy nem tudott volna venni nekem az egyedülálló édesanyám új hátizsákot.. Es nagy összeg az allamkincstarbol az évi 5000? Mikor a politikusok óránként többet lopnak ki..

Szerintem ne a határontúl sinylődő magyar gyerekektől sajnáld azt a kis alamizsnát, hanem próbálj az "udvarod táján rendet rakni előbb". Van elég gond az országon belül a politikusokkal.

Ja! Es azóta lediplomaztam magyar nyelv es irodalomból otthon es ket éve Budapesten dolgozok es fizetem az adóm mar magyar állampolgárként :)

2016. máj. 13. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!