Magyarok, akik külföldön éltek (Nagy Britannia, Svédo. , Németo. ) ti is ezt tapasztaljátok ha munkát vállaltok?
Ma beszéltem az egyik Londonban dolgozó barátommal, aki panaszkodott hogy a próbaidő után egyből felmondták a munkaszerződést.
Ő már a 3. magyar ismerősöm aki így járt.
Állítólag ez a "divat", a vendégmunkásokat így használják ki a nyugati munkaadók.
És a vicc az egészben, hogy pont pár napja olvastam egy facebook csoportban ahol hasonlókat írtak a külföldön dolgozó/élő magyarok, hogy egyre több ilyen fordul elő.
sem velem, sem a parommal, sem az ismeroseimmel nem fordult elo ez.
Igaz nem is teljesen kepzetlen, nyelveket nem beszelo munkavallalok vagyunk, hanem versenykepes diplomaval, tapasztalattal rendelkezunk.
Facebookon már több csoportot láttam, ahol átvert emberek vagy olyanok, akiket próbáltak átverni osztották meg a tapasztalataikat, de ismerősök is beszéltek már róla.
Ahogy látom külföldön is ott verik át az embert, ahol csak lehet.
Ennyit a nagy nyugatról is.
Ez általánosságban azokkal fordul elő, aki nyelvtudás nélkül, a semmire akar kint megélni. Persze ezeknek a buta proliknak meg sem fordul a setét agyukban, hogy nyelvtudás nélkül úgy fogják átverni őket ahogy csak tudják a munkáltatók. Itthon sem úgy kezd el bárki dolgozni hogy nem beszéled a nyelvet és nem érted mit akar a főnököd.
Ez azok körében "divat" akik hagyják is és akikkel meg lehet tenni. Könnyebb persze mást hibáztatni, mint beismerni hogy a munkavállaló cseszte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!