Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az albán pékségek mennyire...

Az albán pékségek mennyire kizsákmányolóak itt Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nálunk 5 éve nyitottak meg, akkor még egy ilyen Mercédesszel jártak a tulajdonosok:

[link]

Albán rendszám,jobboldali kormány volt,szakadt,csörgött-zörgött mindenütt.

Most erre váltottak:

[link]

A másik tulajnak meg ez a típus jutott:

[link]

Nem tudom,hogy bérlik e, vagy ilyen jól megy, bár már megnyitották a második üzletüket is, én ezt látom belőlük, hogy látszólag jól megy.

Az alkalmazottak elvileg minimálbért kapnak, és folyamatosan 12-14 óráznak 4 órára bejelentve.

Hallottam,hogy egyre több albán pékség nyílik szerte az országban, az is lehet,hogy ők a tulajdonosok mindenütt, nem tudom.Azt sem,hogy igaz e.

Más mit tapasztalt?

2015. nov. 30. 20:29
 1/10 anonim ***** válasza:
44%
Én a tatár pékségektől is félek azért. Az én városomba is van, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
2015. nov. 30. 20:31
 2/10 tetro ***** válasza:
35%

mi köze ennek ahhoz, hogy albánok vagy sem? akinek több péksége van országszerte, annak nyilvánvalóan jól megy. egy pékségben az eladó kislány máshol se kap, és soha nem is fogja a minimálbér tízszeresét kapni. ahhoz el kell menni dolgozni máshová, vagy vállalkozni kell és akkor nem "zsákmányolják ki".

A tapasztalat az, hogy irigy vagy, ami párosul némi rasszizmussal is, és ez így a butaságnak egy elég veszélyes elegyét alkotja.

2015. nov. 30. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
A kifejtésben meg is válaszoltad a kérdésedet. De nem is kell messzire menni, ebben a kategóriában a munkahelyi panaszok elég jelentős része is az albán pékségekről szól.
2015. nov. 30. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Volt erről egy riport valamelyik adón, egy magyar pékség lánc vezetője nyilatkozta, hogy ha albán pékségek trükközés nélkül nem tudnának így fejlődni, és ilyen áron adni az árut.
2015. nov. 30. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon.
2015. nov. 30. 21:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Magyar pékek!! Tessék "felvenni a kesztyűt", tessék felmutatni valamit, ami miatt hanyagoljuk az albán pékségeket, és nálatok vásárolunk. Ezek a pékségek egyáltalán nem olcsók! Ami miatt mégis sokan szeretjük:

-nagy választék

-mindig friss(értsd meleg)terméket kapunk

Én elmúltam negyven, emlékszem a régi magyar pékekre. Nagyságrenddel jobbak voltak. A abc-ben is lehetett meleg kenyeret kapni, meleg kakaósért álltunk sorban a pékségben. Ma ez nincs, így választják sokan az albán pékségeket. Persze gyarapodnak, hisz rengetegen ott vásárolunk. Hajrá hazai pékek, tessék kitalálni valamit!!

2015. nov. 30. 21:15
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

"Az alkalmazottak elvileg minimálbért kapnak, és folyamatosan 12-14 óráznak 4 órára bejelentve."

Koma, már ne is haragudj, de aki hülye, az meg is érdemli a sorsát. Okos ember messziről elkerüli az ilyesmit.

2015. nov. 30. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

egyébként pont most nyílt itt Pesten a 16. kerületben egy albán pékség...úgy látszik ezek tényleg pékségekben utaznak.

ott egy magyaré volt, csak eladta az albánoknak, akik kirúgtak mindenkit, lecserélték az egész személyzetet, hozták az albán pékeket magukkal, és beraktak új eladókat akik 35 ezerrel kevesebbet kapnak mint az előzők.

2015. nov. 30. 21:39
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

"mégis sokan szeretjük:

-nagy választék

-mindig friss(értsd meleg)terméket kapunk"

Gondolom a magyar pékségben ez nincs meg, kifejezetten hideg árut tolnak eléd, abból is egyfélét.

Lipóti vagy Cserepes mellett az albán szar elbújhat, tudod az igény találkozik az emberrel;)

2015. nov. 30. 23:02
 10/10 anonim ***** válasza:
87%
Aki nem akar 12-14 órát dolgozni minimálbérért, az keressen más állást. Én már egy ideje albán pékségbe járok. Megsúgom miért. Nem azért mert "utálom a magyar termelőket" és egy "mocskos multikulti imádó libsi" vagyok, csupán azért, mert FINOMABB. Ennyire egyszerű. Miért vásároljak a "magyar" pékségben ha az áru sokszor száraz, kihűlt, ha a másik pékségben ugyanannyiért jobbat kapok?
2015. dec. 1. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!