Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a mostani...

Miért van az, hogy a mostani nyugdíjasok, nyugdíj közelében járóknak folyamatosan sír a szája?

Figyelt kérdés

Felvetéseim:

-65 év felett ingyen utazás (ez luxus európai szinten is)

-Öregedik a társadalom, miért is? Nincs mire gyereket vállalni! Semmit se örököltem (hogy lehet ez?), a fizetésemből meg nem futja házra, gyerekek nevelésére, stabil párkapcsolat építésére.

-Kevés a nyugdíj. Megdolgoztatok érte? 3-4 ember végezte 1 ember munkáját, értéket nem teremtettek az országnak, se a gyerekeiteknek.

- Dédim havi 120 ezret kapott özvegyi nyugdíjat, mert a férje meghalt a fronton (nem volt neki nagy veszteség). Életében 10 évet dolgozott 45-55 éves kora között. Megélt 97 évet. Így nem nehéz.

-Ez mind a kommunizmus maradéka?: sok segély, támogatás, és az emberekben az igény nagy felháborodás közepette.

2015. nov. 20. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Ezt a sok hülyeséget mind magadtól találtad ki, vagy tanítottak rá ?

-A 65 év feletti ingyenes utazás annak a sokat szidott, de érdekes módon megfelelő szociális érzékkel rendelkező Horn Gyulának a javaslata volt, áldom a nevét haló poraiban is. Mit gondolsz, a saját gépkocsival rendelkező nyugdíjasok majd vonattal mennek ? Az ingyenes utazás kedvéért nem vállalják a kényelmetlenséget ! Össze-vissza beszéltek, amikor nincsen tisztességes felmérés arról, hogy hány nyugdíjas miatt kénytelenek állni a vonaton a nem nyugdíjasok ! A MÁV nem tud gazdálkodni, soha nem is erről volt híres az elmúlt 65 évben.

-Mit tehetnek arról a nyugdíjasok, hogy semmit nem örököltél (nyilván dőzsöltek az őseid és felélték a vagyonukat), a párkapcsolatodra meg ne pénzzel készülj, mert ahhoz más kell.

- kérlek alássan, mi az, hogy nem teremtettek értéket az országnak és 1 ember munkáját 3-4 végezte el?? Neked átmosták az agyadat. Ki volt az, aki megteremtette a mai politikusgeneráció iskoláztatásának és kollégiumi ellátásának költségeit ? Nem Orbán párttitkár apuka, hiszen gyerekének kollégiumi ellátását a "zemberek" fizették. Soha annyi léhűtő és semmihez nem értő nem volt, mint ma van. Nincs olyan törvény, amit ne módosítanának folyamatosan, mert csak mindig van valami, amit rosszul csináltak. Nem véletlen, hogy a gazdaság ott áll ahol, csak a kiszínezett statisztikai mutatóknak nem szabad hinni! De láthatóan ezt te is tudod, ha ennyire panaszkodsz.

-Saját dédidtől sajnálod azt a pénzt, amit egyébként nektek, a családnak kellett volna előteremteni a megélhetéséhez, mert a saját nyugdíjából nyilván csak tengődött volna. Neked persze kívánom, hogy éld meg azt a kort, amit ő élt meg.

-Hogy ez a kommunizmus maradéka ? Nem, ez, ami most van az általad hatalomra segített volt KISZ titkár miniszterelnök és sleppjének az eredménye, hogy előjött az, ami már volt egyszer a Rákosi korszakban: alfélnyalással és adott párthoz tartozással pozicióba lehet jutni és vagyonhoz. Nincs felháborodás, láthatóan mindenki ezt akarta és akarja (a közvélemény kutatások szerint is) !

2015. nov. 20. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
a te őseid valóban nem érdemelnek semmit, mert csak egy semmirekellőt szartak a világra.....
2015. nov. 20. 22:49
 3/10 anonim ***** válasza:
44%

Igaza van az első válaszolónak, a saját családi problémáidat ne vetítsd le a társadalomra.

A nagyszüleim még éltek és a szüleim se örököltek semmit, mégis bevállaltak két gyereket és évtizedek kemény munkája alatt egy panelház 2 szobás lakásából kitudtak költözni egy családi házba. Pár éve örökölték meg nagymamám 1920-as években épült házát, ami tőlünk 150 km-re található.

"3-4 ember végezte 1 ember munkáját" Szerintem az a rendszer hibája volt, hiszen törvénybe volt iktatva, hogy mindenkinek dolgoznia kellett és csak állami cégek voltak megnézném, hogy te mint egyszerű szakmunkás, hogyan változtattad volna meg a rendszer a gyártósor mellöl.

"Dédim havi 120 ezret kapott özvegyi nyugdíjat" Nagymamámnak ennél kevesebb volt a nyugdíja, mégis mikor meghalt kiderült, hogy 300 ezer van a számláján, úgyhogy ismételni tudom magam, ez a te családod problémája, hogy nem tettek félre a gyerekeknek és unokáknak.

"Ez mind a kommunizmus maradéka?" Lehet, hogy igazad van és ez a maradéka, mint ahogy a te viselkedésed is lehet, hogy az, könnyebb másokat hibáztatni, mint magunktól változtatni.

2015. nov. 21. 00:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim egész életükben dolgoztak, kétkezi munkások voltak és 80 és 40 e ft a nyugdíjuk. Felháborító! És az is, hogy a te dédid 120 e -t kapott alig valami munkával! Hogy lehet ez?
2015. nov. 21. 10:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
nyugi,te már nem fogsz kapni semmenyit ,majd megeheted a saját farkadat.
2015. nov. 21. 12:05
 6/10 Dudok Andrásné ***** válasza:
Tudod azért sír a szánk,mert 41év fizikai munkával csak 57.000ft a nyugdijam.Ez azt is jelenti,hogy mindég keveset keredtem.De szakmát,Jogositványt tudtam adni mind a 4 gyerekemnek.Igaz ma is dolgozom most tartok a 45.lefolgozott évemnél.Ahogy tudom ma is segitem a gyerekeim,unokáim.Nekem a szülrim is nagyszülrim is fizikai minkát végeztek.De ők is.mindég segitettek nekünk.Kérd számon a szüleid neked miért nem takarékoskodtak????
2015. nov. 21. 15:45
 7/10 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy mindenkit lepontoztak, holott majdnem mindenki kritizálta a kérdésemet. Ez azért sokat elárul.

Mond csak megtudnád magyarázni Trianont, kommunizmust, a sok ingyen "juttatást" a semmire, miért járna neked alanyi jogon 65 év felett az ingyenség? A kor egy állapot nem pedig kiváltság. Halottál már arról, hogy ki mint vet úgy arat? Nyílván ti így vetettetek és mi most a sok trágyát aratjuk. Erről beszélek, ha azt mondom nem teremtettetek értéket. Sem fizikálisan sem társadalmi szempontból. Érdekes, ha kimegyek az utcára semmi empátia, semmi segítőkészség semmi emberi érték. Ezeket mégis kitől kellene megtanulniuk maguktól? Nyilván a szülőktől nem? vagy a ti (te) által teremtett iskolákból, hát kösz nagy sikere van érezni lehet. Ez aztán az érték teremtés.

2015. nov. 23. 11:03
 8/10 A kérdező kommentje:

Ja igen 2-es ki is mentél a fejemből. A "csodálatos" generáció teremtett ilyen fekáliát a világra. Nyílván a te generációd. Büszke lehetsz az értékteremtésedre! Ügyes vagy.....

Ezek szerint akkor senki sem jött még rá arra, ha a mai generációt szidjátok, akkor ti csesztetek el valamit? Erre nem terjed ki az ingyen akarok mindent hozzáállásotok?

2015. nov. 23. 11:09
 9/10 anonim ***** válasza:
magyarán el is ismerted, hogy egy szardarab vagy. azt, hogy anyádék ilyenné neveltek, nem a 65+-os korosztály hibája. feltehetőleg a te családod ilyen taigetosz pozitív. nincs ezzel gond, vannak ilyen emberek. Csak a többség időben felismeri és keres kötelet. neked is ezt ajánlom.
2015. nov. 24. 15:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem én azt ismertem el, hogy a 65+ korosztály egy sz@rdarab.
2015. nov. 27. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!