Mit szóltok a bevándorlók hozzáállásához? "Hamburgi bevándorlók: Nem akarunk németet tanulni mert dolgozni sem akarunk"
A Németországba érkezett bevándorlók 90 százaléka nem megy el az ingyenes német oktatásra, derül ki a német bevándorlási hivatal felméréséből.
A Der Spegel című lap egy Hamburgi menekültszállón készített felmérést, a felméréséből kiderül, hogy a migránsok 75 százaléka nem is akar megtanulni németül, de a maradék 25 százaléknak is a nagy része lusta hozzá vagy egyszerűen túl nehéznek tartja a német nyelvet ahhoz, hogy elmenjen az ingyenes tanfolyamra.
A felmérésből az is kiderül, hogy a bevándorlók egy részének eszébe sem jut, hogy dolgozzon. Mikor a lap újságírója azt mondta a bevándorlóknak, hogy sokkal nehezebb lesz munkát találni német tudás nélkül, mint német tudással, arra a bevándorlók azt felelték, hogy majd ad nekik pénzt Angela Merkel, de ha nem akkor tovább mennek Svédországba.
Végül a lap újságírója felteszi a kérdést, hogy a migránsok ha egyáltalán akarnának dolgozni tudnának e? Hiszen a bevándorlók nagy része semmilyen szakmával sem rendelkezik.
(Der Spegel lap alapján)
Tudom hogy fájdalmas tény ez neked, de végső elkeseredésedben nem a forrást kell megkérdőjelezni :)
21.43
nem tudom milyen fájdalomról és tényről beszélsz. az előbb írtam le, hogy mitől komolyan vehetetlen így az egész. utána fura tényeket emlegetni...
"Tudom hogy fájdalmas tény ez neked, de végső elkeseredésedben nem a forrást kell megkérdőjelezni :)"
Hát azért elég cink, hogy nem tudják leírni, hogy DER SPIEGEL . Elég hiteles, ha már a forrásmegjelölés is sántít:D
A leírásban meghivatkozott oldalon linket az eredeti német cikkhez nem találtam, a SpiegelOnline keresője azt mondja : "Ihre Suche ergab keinen Treffer" , a SpiegelOnline angol nyelvű részén sem találtam semmit és a google sem segített.
Mit szólnál hozzá, hogy ha azt kérném: linkelj már nekünk bármilyen erre vonatkozó német nyelvű hiteles forrást! :D
Az eredeti forrásra én is kíváncsi vagyok. .:D
Esetleg ha nem online, hanem rendes újságban van, akkor holnap megyek veszek egyet. :D
igen, valahogy én sem találtam semmit a spiegel online-on...érdekes...
tényleg mostmár én is csinálok egy ilyen oldalcsaládot, és elkezdek kamuhíreket gyártani.
a kedvencem, amikor forrásként megjelölnek egy másik kamuoldalt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!