Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik sokan, hogy a...

Miért hiszik sokan, hogy a háború senkinek nem jó?

Figyelt kérdés

Ez az állítás nem igaz.

A háború igenis jó:

-mindenkinek: technikai újítások, gyógyszer- és hadiipar fejlődése, éleliszeripar fejlődése ( merthát a mezőgazdasági, illetve általánosságban véve a munkákat kevesebb embernek is el kell végeznie.

-a győzteseknek: gazdasági fejlődés, terület szerzés, politikai befolyás növelése.

-a politikusoknak ( akik nem harcolnak, ellenben ha úgy alakul el tudnak menekülni ): meggazdagodnak, nő a hatalmuk.

A háború az országok és a civilizáció szempontjából igenis jó, mert a háború mindig fejlődést jelent.

A háború csak a veszteseknek ( akiket korlátoznak, netán meg is semmisítenek ), illetve a civileknek ( akik harcolnak, megsérülnek, meghalnak, elveszítik a családjukat, elszegényednek ) rossz.

De egy háborúban ez mindössze "járulékos veszteség". Valamit valamiért.

Egyébként én sem vagyok háború párti, csak sokszor látom, hogy azt írják az emberek, hogy "úgyse lesz háború, hiszen az senkinek sem az érdeke". Holott ez egy óriási tévedés...

2015. nov. 6. 23:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A háború azért hoz technikai fejlődést, mert a kutatások megkapják azt a pénzt, amit addig elvontak tőlük, bár szükséges lett volna.

A hidegháborúban is azért tudta a NASA a fejlesztéseket megcsinálni, mert kamionnal öntötték beléjük a lóvét - most annak az összegnek csekély töredékét kapja csupán. Ugyanazzal a támogatással ugyanúgy tudnának haladni a kutatások, csak ilyenkor magasról tesz az átlagnép rá, háborúban meg nem kérdezik meg őket.

Pláne, hogy a második világháború sem igazán hozott a győzteseknek területet (egyedül az Oroszok, de ők sem konkrétan területet, csak érdekzónát).

A politikusok békeidőben sokkal jobban tudnak gazdagodni, és hatalmat építeni - a háború a legtöbb politikusnak bukást hozott, mert előbb utóbb a népnek elege lesz belőle (ha érzik a háborút magukon) és a politikust fogják hibáztatni.

A háború annyiból hoz fejlődést, hogy elpusztul a régi, és kénytelenek felépíteni az újat - ezt azonban normális, nem csőlátású vezető is meg tudná tenni.

A mai gazdaságban meg egy nagy háború valóban senkinek sem az érdeke: bármelyik nagy szereplő kiesik, a másik oldalon gazdasági katasztrófa lesz.

Pl Kína - USA: bármelyik komoly gazdasági visszaesést szenved el, a másik dől utána. Kína az USA legnagyobb beszállítója, az USA Kína legnagyobb felvásárlója.

A mostani gazdasági helyzetben mindenki lélegeztető gépen függ a másikon - kis, lokális háborúk nem okoznak ebben problémát (pl a Közel-keleti csatározások), de nagy, világháború méretű összecsapás azt is romba döntené, aki "győzött" - amit a mai technikai szint miatt eléggé nehéz elképzelni, már csak az atomfegyverek miatt is.

2015. nov. 7. 09:35
 12/15 A kérdező kommentje:

9# el kellett volna olvasni a végét is: én sem vagyok háború párti. Nem szeretnék háborút, mert én egybő 2 családtagomat is elveszíteném még a sorozás előtt ( apám és a bátyám is katona ).

Mindenkinek: mintha a civilek véleménye bármikor is számított volna egy háborúban. Egy dinasztiát vagy egy politikust lehet hibáztatni, le lehet váltani, de egy háborúból kiszállni csak úgy nem lehet. ( Lásd 1. Vh. az oroszok megbuktatták a cárt, megölték a családot és rengeteg tágabb értelemben vett családtagot, pl.: unokatestvére, nagybátyja vagy testvére volt, vagy elég volt ha Romanov volt. A háborúnak mégsem lett vége. )

2015. nov. 7. 10:03
 13/15 szántóvető ***** válasza:

az amerikai rakétakutatás azért fejlődött rohamosan mert összefogdosták a német tudósokat (akik a '40-es években a V2-es mellet megépítették a B2 spirit prototípusát.)önerőből több évtizedes lemaradásban lettek volna,az atombombát is beleérteve.

de mégis hova fejlődhetnének a fegyverek?a fél világot körberepüli egy interkonti rakéta majd néhány méteres pontossággal becsapódik az atomtöltet.esetleg lehetne környezetbarát hajtóanyagot fejleszteni a rakétához amely nem szennyezi a környezetet az atomrobbanás előtt.

a világűrt is fel lehet fegyverezni,már cirka 30 éve elkészült a terv de ha jól tudom nemzetközi egyezmények születtek hogy ez ne valósulhasson meg. [link]

2015. nov. 7. 10:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az emberek többsége,tökéletesen tisztában van vele,hogy nem mindenkinek rossz a háború,vannak haszonélvezői.Mondjuk azzal nem értenék egyet,hogy a háború az országok és a civilizáció szempontjából jó, mint ahogy azzal sem,hogy a technika,a gyógyszeripar és az élelmiszeripar fejlődésének jót tenne.A hadiiparnak persze,értelemszerűen igen.
2015. nov. 9. 10:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Meg persze a győzteseknek is jó lehet(utólag),csak kérdés, hogy egy háború kezdetekor biztos lehet-e bárki abban,hogy ő lesz a győztes?Németországban,Magyarországon,stb. is sokan lelkesedtek a háborúért,amíg "jól mentek" a dolgok.Aztán már kevésbé...
2015. nov. 9. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!