A cigányok miért nem akartak soha önálló országot, vagy csak autonómiát?
Tudom, hogy sokan bűnözésből élnek, de vannak olyanok, akik dolgoznak, ők sem akarnak külön Cigányországot.
Vagy ott vannak pl az Ormánságban a beások, ők hagyományos munkákat is végeznek, saját nyelvük van, még sincs autonómia követelésük. Vagy a szlovákiai kárpáti-cigányoknak Kelet-Szlovákiában, vagy a romániai oláhoknak.
Valahol olvastam, hogy Romániában 1-2 falu kikiáltotta Cigányországot, DE elismerik Románia fennhatóságát. Akkor meg mi értelme volt?
Csak azért kérdezem, mert Indiában is külön "országuk" (tartományuk, vagy tagállamuk) van az ott élő népeknek. Pl Tamil-Nadu a tamiloké, Punjabi a pandzsáb embereké, Bihar a bihar törzsé, Szikkim a szik népé, stb.
A ruszinok is kevesen vannak, mégis akarnának autonómiát, vagy önálló kárpátaljai Ruszinkót.
"Nem értem mért kell egy kalap alá venni az összes romát ."
Elmagyarázom.
"Egy kalap alá" veszik az összes németet -> Németország
"Egy kalap alá" veszik az összes olaszt -> Olaszország
"Egy kalap alá" veszik az összes franciát -> Franciaország
"Egy kalap alá" veszik az összes spanyolt -> Spanyolország
A topic arról szólna, hogy
"Egy kalap alá" veszik az összes cigányt -> Cigányország
Teccik érteni?
Mert eleve az életstílusuk, az életszemléletük nem az önálló életre alapul.
Igen sokat meg lehetne érteni ebből, ha valaki akár Amerikában figyelne indiai közösségeket, embereket, családokat, hogy hogyan élnek, vagy Indiában.
Más világ. A belenyugvás, a meglevő lehetőségek kihasználása -jó értelemben-, és a család együttélése szoros közelségben. Nagyon ritkán él indiai egyedül, boldogtalan lesz.
Soha nem sietnek, a követségük is csak kiírja a nyitás idejét, de ha úgy adódik -akár minden nap- , akkor órákkal később nyitnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!