10es a közben törölt, hogy "jaja de jó, hogy van számítógépre ment az", hogy magasrendű művészettel meg ne foglalkozzon materialista, mert az isteni ihletet nem érti meg- de kösz, hogy Bachot nekem adod!
"Ha azt hiszed Bach-ot a kereszténység tette azzá ami, akkor ezen gyorsan gondolkodj el. "
Gyorsan elgondolkodtam és arra jutottam: "Soli Deo Gratia" - Bach minden műve végén így megköszönte Istennek -hogy ilyen szépet írhatott nekem (neked nem) A sötét középkor pedig csak a marxista-leninista sötét gonosz lelkekben létezett, és közben kiirtottak 100 millió embert-, persze ezt tanítják hatásukra 60 éve -gyorsan gondolkozz el ezen.
The End, túltárgyaltuk
*
Azon is szabadna végül elgondolkodnunk, hogy mitől is lenne jobb a világ?
# 12/12 Időpont ma 22:08
Isten =/= kereszténység, pláne nem keresztény egyház. Ajánlom Villont.
"A sötét középkor pedig csak a marxista-leninista sötét gonosz lelkekben létezett, és közben kiirtottak 100 millió embert-, persze ezt tanítják hatásukra 60 éve -gyorsan gondolkozz el ezen."
Gyorsan elgondolkoztam, és továbbra is tévedsz. Gondolom Galilei, Bruno, és a többi tudóst csak véletlenül kényszerítettek tanításaik visszavonására, vagy ölték meg őket különféle kegyetlen módszerekkel.
De Isten nevében mentek a keresztes háborúk, a boszorkányüldözések, és még sok-sok más háború, ahol csak azért nem öltek meg 100 millió embert, mert nem élt annyi.
"Azon is szabadna végül elgondolkodnunk, hogy mitől is lenne jobb a világ?"
Ha nem lennének ilyen mélyen valláskárosultak az emberek. A vallás önmagában jó. De amikor a sötét paraszt Isten nevében nem adja be a gyereknek a védőoltást, vagy nem eteti, akkor igenis bűnös a keresztény egyház.
Na, írtam egy olyan választ, hogy aki szidja a gonosz, sátántól való, materialista tudományt, az egész nyugodtan kikapcsolhatja a számítógépét, sőt az egész lakásban lekapcsolhatja az áramot és gyertyafény mellett mormoghatja az imáit.
Nem kell élvezni a tudomány gyümölcseit, ha annyira gyűlöletes egyesek számára. Amennyiben szidom a rántott húst, miközben kétpofára zabálom, úgy szerintem eléggé kétszínű alak vagyok.
"A vallás önmagában jó." Szerintem is és ezért a jó részével kell foglalkozni (nem érdekel az inkvizíció, de érdekel Eckhart mester a XIV.sz.-i domonkos szerzetes- akit az inkv. halálra ítélt stb)- és azt is teszem, a jóval foglalkozom, és az igaz művészettel foglalkozom) Az ihlet Istentől jön - ezért Bach művészete isteni - Bach= istenbizonyíték, az ötödik evangélista :)))
De nagyon elkanyarodtunk: most hallottam egy kitűnő vallástörténészt a muszlimról - hosszú, nem megyek bele, de ennek fényében mondom: nem lenne attól jobb a világ, ha nem létezne.
"Az ihlet Istentől jön - ezért Bach művészete isteni - Bach= istenbizonyíték, az ötödik evangélista :)))"
Ezt előbb is mondhattad volna, akkor nem pazarlok rád biteket.
Előbb is kérdezhetted volna, :D:D:D
minden jót!
Igen 19-es, ez pontos diagnózis. és persze a keresztényellenesek -noha kizárólag előregyártott gondolatpaneleket dobnak be -100% (Isten, vallás =/= kereszténység stb ki a franc mondta?), továbbá, aki kereszténység értékeire hívja fel a figyelmet, az 0%
De hát a gyakori már csak ilyen. Egyre ilyenebb.
Azért én köszönöm a 71% és 52% hsz-eket, TANULTAM belőlük.
Mert nagy igazság, hogy a bölcs az ostobától is tanul, az ostoba a bölcstől sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!