Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes a Bevándor...

Szerintetek érdemes a Bevándorlási témával túlságosan mélyen foglalkozni egyszerű embernek?

Figyelt kérdés
Már olyan szinten beleástam magam ebbe a témába, hogy sajnos az egész figyelmem leköti és állandóan csak azt figyelem. Mondhatnám úgy is, hogy a rettegés határán vagyok, mert csak arra gondolok, hogy mi lesz velünk, a családommal stb. szerintetek? Egy kisvárosban élünk, az ország keleti zugában!

#menekültekügye
2015. szept. 13. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
tájékozottnak lenni sose árt
2015. szept. 13. 21:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érdemes.

Viszont eddig úgy voltam, hogy leszarom. Ha nagyon rossz lesz a helyzet pakolok, és megyek nyugatra. Na most már ez a lehetőség sem biztos, hogy működni fog; és ez jobban aggaszt.

2015. szept. 13. 21:29
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
2-es én most olvasgatom a német oldalon, a "nyugat" fog jönni Magyarországra. A német nép Balatonról és Orbánról álmodozik. Merkel mama leszerepelt.
2015. szept. 13. 21:42
 4/10 anonim ***** válasza:
19%

Ha ilyen hatással van az életedre akkor nem érdemes.

Egyébként ha félsz tőlük és mondjuk van egy szabad napod vagy épp erre utazol nézz szét a Keletiben személyesen. Aztán döntsd el magad, hogy vajon a labdázó kislányok meg akarnak-e gyilkolni...

2015. szept. 13. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

Az a baj a másképp gondolkodó magyarokkal meg úgy az Európaiak többségével, hogy minden Arabot egy kalap alá vesztek az Iszlám állam, és annak más katonai csoportjaival.

Mért kell azt hinni hogy ott mindenki öl mindenkit, ez egyáltalán nincs így, ugyanúgy védik a Szír kormányerő katonái a civileket ahogy azt kell.

Akik ide jönnek pont azért menekülnek el hogy éljenek, ezért van többségben a férfiak fiúk aránya, hisz nem mindenki mer lőni a másikra, illetve fél.

2015. szept. 13. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem sem érdemes, ha ennyire rossz hatással van rád. Persze azért nem árt valamennyire tájékozottnak lenni.

Javaslom, több forrást "kövess" folyamatosan, ne csak a (szándékosan) ijesztgetőseket, rémhírterjesztőket stb.

2015. szept. 14. 00:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ugyan abban a helyzetben vagyok, mint a kérdező. Nagyon bizonytalannak érzem a jövőt, ebbe persze közre játszik hogy olvastam a különböző összeesküvés elméleteket és valljuk be, az ember ilyen időszakban hajlamos csak a rosszat látni, fogékonyabb elhinni a leghülyébb dolgokat is, annak ellenére, hogy értelmes embernek tartom magam. Ezen kívül láttam borzasztó képeket is.

Ismerek Törököket, többször voltam Törökországban is. Őket szeretem, viszont tudom róluk, hogy nem annyira fanatikusan vallásosak mint a többi arab ország lakói. Igyekszem nem általánosítani. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok jó ember van közöttük és nem akarnak balhézni. De mi van HA igen. Pont ez a baj, hogy nem látjuk előre hogy mi fog történni. Ráadásul egyáltalán nem nyugtat meg, ahogy az EU kezeli ezt a dolgot. Én úgy gondoltam eddig, hogy az EU és a NATO egy nagyon jól szervezett és erős katonai szövetség.

Mivel egy átlagos kispolgár vagyok, egy kialakulóban lévő családdal néha elfog a rettegés, hogy mi lesz, ha esetleg minket is elér a radikális iszlám kegyetlensége és nem tudom, hogyan fogom megmenteni a családom ha esetleg baj lesz. Bízom benne hogy sikerül megoldani ezt a válságot, mást nem tudok tenni és ez a legborzasztóbb dolog számomra.

Nagyon szívszorító belegondolnom, hogy egy olyan dolog miatt kerülHET veszélybe az életünk, amiről egyáltalán nem tehetünk. Ugyan akkor épp emiatt van némi sajnálat bennem a menekültek iránt is, mivel ha már évek óta én is menekült táborokban nyomorognék és nem nagyon számíthatnék javulásra, bizonyára én is megpróbálnék új életet kezdeni a családomnak valahol. Nagyon kettős ez az érzés bennem.

2015. szept. 14. 09:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon egyetértek az utolsó hozzászólóval! Nem is az jelenti nálam sem az aggodalmat, hogy itt szeretnének tovább menni Magyarországon keresztül, hanem az, hogyha az eddig megpróbáltatások után "EGYSZER MÉGIS ELSZAKAD A CÉRNA" valakinél, mert egy kis szikra is lángra gyúlhat és beláthatatlan következménye lehet, hiszen mindenki önmagát és a családját védi elsősorban!
2015. szept. 14. 10:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát most nagyot röhögtem :D Mármint nem a kérdezőn, hanem az egyik kommentelőn... " labdázó kislányok meggyilkolnak"...

Valóban van pár labdázó kislány, de egy labdázó kislányra jut vagy hét 20-as 30-as korú férfi, akik ugye nincsenek hozzászokva, hogy egy európai keresztény/zsidó parancsolgasson neki és szerintem már csak egy hajszálra vannak attól, hogy csoportosan szétverjenek valamit/valakit/valakiket.

Tessék csak óvatosan felhozni az édes labdázó kislányokat, ők tényleg nem képesek ártani még a légynek se, node ez a hat vagy hét férfi rokona, akinek majd előbb utóbb nő kell meg lakás meg kocsi meg hogy dicsőítse mindenki az ő istenét, meg az anyám kínja...hmmmmm, na az lesz majd a fincsi :)

Nem a kislányoktól kell félni, hanem azoktól akik ide hozták őket meg azt a hú de kulturált, barátságos, békés kultúrájukat/vallásukat.

2015. szept. 14. 18:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Konteók ellen egy kis olvasnivaló:

[link]

Persze valószínűleg nem fogtok 100%-ig megnyugodni, és tényleg fennáll valami nagyon pici esély arra, hogy valahol, valamikor egyszer balhé lesz.

De ha belegondoltok, ezer más veszély "leselkedhet" az emberre, amiről szintén nem tehet. Én nem akarok senkit ijesztgetni, úgyhogy nem sorolom. :D

És remélem, senkinek nem esik semmi baja, sem nektek, sem nekem. :)

2015. szept. 14. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!