Miért nem szeretnének sokan egy egyesült Európát?
"Úgy érted, hogy egy... Európai Uniót? hmm... nem rossz ötlet :D"
Az Európai Unió egészen egyszerűen hibásan működik. Egy lassú, korrupt, impotens szervezet, ami több problémát okoz, mint amennyit megold. Ezen kell változtatni és akkor minden jobb lesz, mint valaha is volt.
Rosszul fogalmaztam és nem fejtettem ki eléggé részletesen.
Nem szó szerint értettem, mert az tényleg elég hülyén nézne ki ha Isten különböző időpontokban teremt különböző népeket, országokat.
Arra utalok és ebben biztos lehetsz, hogy minden Isten terve szerint alakul a világban.S eddig akárhányszor próbálta valami elmebeteg uralkodó a saját tervét ráerőszakolni a világra, elbukott.Kivétel nélkül mindegyik, azt kivéve hogy elértek bizonyos dolgokat, amik úgy maradtak az idők folyamán.Sokan próbálkoztak már hasonlóval, mint most de egyik sem vitte sikerre a tervét, maximum csak részben.
De keresztényként tudom és hiszem hogy Isten keze is benne van abban, hogy amikor valaki már túlzottan maga alá akarja gyűrni az egész világot, akkor közbeszól.
Ezt hiába magyarázom egy nem hívőnek, úgysem érti és hülyének néz.Tehát nem is próbálom.
De arra kíváncsi lennék hogy a kérdező honnan vette azt a címeres ökörséget, hogy mindenkinél erősebbek lennénk.
Max a te álomvilágodban.Amerika így is úgyis zsebre rakna minket, akár egyesül Európa akár nem.A BRICS-ről már ne is beszéljünk.Európa itt lassan már nem lesz játékban, az európai vezetők csak azt teszik, amit Amerika és az amerikai pénzügyi elit parancsol nekik.
És kinek a törvényeit tarjuk meg?
Mostantól bárki torrentezhet Európában mint Magyarországon, vagy Magyarországon is elkezdik büntetni?
Hány éves kortól lehet alkoholt venni?
Mi lenne az államnyelv?
Római vagy angol jog lenne?
Olyan szinten nincs egységes Európa, hogy a konnektortorból is több fajta van, mértékegységekről már ne is beszéljünk
05:46,
Amerikában is van egy központi törvénykezés, és az államok maguk is megszabhatják a saját törvényeiket. De Magyarországon is ez van város szinten, csak kisebb súllyal. Ma is hozhatnak a városok egymáshoz képest eltérő rendeletet.
Egyáltalán nem kivitelezhetetlen, míg a pénzügyi lehetőségeket, és a külpolitikai érdekérvényesítést rendkívül mértékben növelné. De minek az, amíg mi acsarkodunk, addig a nagyhatalmak rajtunk röhögnek. Elvégre, 5-50 milliós országok vs 500 milliós / milliárdos lakosságú országok ellen többet nyomnak a latban, miközben itt mi egymásra is acsarkodunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!