A külföldiek, miért hasonlítják össze 56-ot, a mostani a helyzettel? Mondván, amikor nekünk segítségre volt szükségünk, mi ugyan úgy megkaptuk, mi meg nem teszünk semmit.
A menekültek befogadásáról, az volt a nagy segítség.
Csak nálunk többnyire életerős, tanult fiatalok mentek el, akik tudtak viselkedni és nem csak lebzselni akartak egy másik országban.
Ezt én sem értem, ill. értem, csak valóban gusztustalan, mert semmi alapja nincs. Az '56-os menekülteknek sehol nem adtak lakást, munkát, pénzt, csak nem toloncolták vissza őket. Ahogy mi sem tesszük a migránsokkal. Felállítottuk a befogadópontokat, élelmiszer- és vízellátást biztosítjuk, egészségügyi ellátást szintén. A tövényeknek megfelelően regisztráljuk a menekülteket, már amennyiben együttműködnek, és nem balhéznak a regisztráció helyett. Mindegyik Németországba kíván menni, csak éppen a németek egyik nap egyoldalúan felfüggesztik a dublini egyezményt (a szírekkel kapcsolatban), majd másnap hisztériáznak, hogy átengedtünk hozzájuk néhány vonatra való migránst, az osztrákok pedig lezárják a határt.
A legnagyobb probléma, hogy a kvóták megállapításakor összesen 60 000 menekülttel számoltak, most néhány nap alatt érkezik ennyi. vagyis az EU rosszul mérte fel a helyzetet, sokkal több befogadandó migráns van, mint amennyivel számoltak, és most rajtunk verik el a port. (Hab a tortán, hogy Görögország, mint szintén EU-tagország, mindenféle adminisztráció nélkül átengedi a területén a migránsokat, de nekik senki nem szólt még emiatt...)
Az ötvenhatban az országból emigrálókról beszéltem. Nem vagyok fiatal, és többen vannak a családomban (és gondolom másokéban is), akik a nyugaton élők segítségével kezdtek (iratok nélkül vagy hamis papírokkal) új életet. Az én értelmezésemben erre utaltak.
A tanárúr nevében köszönöm az üdvözlést, mindenszentekkor átadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!