Csak szerintem van az ember rákényszerítve a hitelre?
20 éves vagyok, egyetemen tanulok levelezőn, közbe dolgozok.
Szüleimmel élek, nem kell semmit haza adnom, tehát amit suli mellett megkeresek (nem sok, havi 110) az 1\1 nálam marad.
havi 50et félre teszek, 60at elszórok ruhákra meg ilyenekre
Lényeg, így, hogy havi 50et el tudok tenni.
Ha más helyzetben lennék, akkor nagyjából 36 éves koromban tudnék venni egy 10 milliós házat
Na most gondolom aki családot tart el, az nagyon nem fog tudni félre tenni meg ilyenek
szóval kicsit úgy érzem, elég durván rá vannak az emberek kényszerítve a hitelre:D
Ez elég régóta így megy, rávannak kényszerülve a hitel felvételére, ha nem lennénk, akkor a bankok csődbe mehetnének. Túl magasak az elvárásaink, az életszínvonal javulásával elvárjuk, h mindenünk meglegyen. Társadalmi norma. 50 évvel ezelőtt vályogból építettek házat, engedélyek, mérnökök meg minden nélkül. Az akkori embereknek megfelelt és még most is állnak. Viszont egy mai házat 20 misiből lehet felhúzni (normál családi ház). Amit előteremteni rendkívül nehéz, viszont ha kész akkor kényelmesen élhetsz benne. Ezért vesznek fel hitelt, mert nem akarnak a szüleikkel élni vagy egy 12 nm-eres albiba lakni, ahol fizetnek egy lakásért, ami sose lesz a sajátjuk. A hitel annyival jobb mint az albi, h előbb utóbb 25 év alatt a tied lesz. Igen, te nem akarsz házat magadnak? Ebből az következik, h szüleid vagy alá teszik vagy örökölsz vagy már van?! Ahol nem tehetik meg, vagy nem adják öregek otthonába a szülőt vagy nem várják, h meghaljon ott viszont komoly kérdés a lakás. Abból, h nő vagy nem értem miért következik, h havi 60 ezer kell ruhákra. Kivéve ha a munkahelyeden dresscode van, amihez elegáns ruhák kellenek, de akkor meg nem 110-es lenne a fizud. A hitelre nem feltétlenül vagyunk ráutalva, ha belegondolsz akkor a párkapcsolatra/házasságra jobban rá vagyunk utalva. 2 ember 50-50 ezer havonta. Párosan könnyebb az élet szerintem. Oké nem azt mondom, h 20 évesen, de majd a későbbiekben. Az én szüleim már 20 éves korukra házasok voltak és várták a babát, mert úgy könnyebb volt élni.
Én se vagyok a spórolás minta képe, de én fizetnék valamennyit a szüleimnek is, h velük élhetek és nem tettek ki 18 évesen otthonról.
Nem vagyok nő 😂😂😂
20F :D
A munkám meg nem.. Undorító munkám van :D ha dresscode lenne, be zárhatna a gyár
Ment a nagy zöld pacsi :)
2 millióból házat? Mesélj még :)
Jah, hogy osztatlan közös telken, 30 négyzetméteres házRÉSZt, úgy hogy cigányok a szomszédaid. Szép jövő.
Kérdező! Havonta 60.000ft-ot költesz ruhára? Akárhogy is, de havonta nem lehet elnyúzni annyi ruhát!
Neked 10 emberre való ruhatárad lehet.
Na akkor egy kis valóság!
Te és a hozzád hasonlók miatt van elszennyezve a Föld!!!
Ezen elgondolkodhatnál, de lehet, hogy még nem fejlődött ki hozzá a megfelelő képesség!
Biztos vagyok benne, hogy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!