Csak szerintem van az ember rákényszerítve a hitelre?
20 éves vagyok, egyetemen tanulok levelezőn, közbe dolgozok.
Szüleimmel élek, nem kell semmit haza adnom, tehát amit suli mellett megkeresek (nem sok, havi 110) az 1\1 nálam marad.
havi 50et félre teszek, 60at elszórok ruhákra meg ilyenekre
Lényeg, így, hogy havi 50et el tudok tenni.
Ha más helyzetben lennék, akkor nagyjából 36 éves koromban tudnék venni egy 10 milliós házat
Na most gondolom aki családot tart el, az nagyon nem fog tudni félre tenni meg ilyenek
szóval kicsit úgy érzem, elég durván rá vannak az emberek kényszerítve a hitelre:D
Amennyiben most kezdtél el spórolni 32 éves korodra lehetséges egy saját rendbe rakott ház tulajdonként, de az nem havi 50e ből lesz meg hanem legalább 100e ft-ból.
Én 120at kapok ami mellé jön egy 8ezres kaja csekk ezt adom csak haza, a pénzemből leveszek 20ezret a kondira, 100at pedig elrakok. Ha nem 20milliós kéró kell akkor nem lehetetlen, csak sok lemondással jár a spórolás. Elhiheted nekem is lehetne jobb kajára jobb kiegészítőkre költeni, de mérlegeltem hogy mi a fontosabb így megtaláltam egy középutat. Ami jelenleg most működik.
23F
Nem kell házat venni akkor.
Igényeket a fizetésedhez kell igazítani, és akkor nem leszel "belehajszolva" a hitelbe.
Persze ez lemondással jár, amit a legtöbb ember nem képes sem elfogadni sem kezelni. + a média is rátesz egy lapáttal a "szerezd meg most" szövegével "mert megérdemled" de az apróbetűs rész, hogy "utána 50 évig el leszel adósodva... na azt már nem kötik az ember orrára.
"most gondolom aki családot tart el, az nagyon nem fog tudni félre tenni meg ilyenek"
És ha felvesz hitelt, akkor félre fog tudni tenni a havi törlesztőre? Kénytelen lesz, mert akkor mehet az utcára ha nem.
" az 1\1 nálam marad.
havi 50et félre teszek, 60at elszórok ruhákra meg ilyenekre"
Ja és még vinnyogsz, hogy hitelre vagy kényszerítve, miközben elszórsz havi hatvanak csak úgy! Kisöreg az évi 720 ezer!
Egy olcsóbb lakást Pesten megkapsz 8-10 millió között, vidéken már 5-6 millióért is, falusi házakat 4-5 millióért kapsz méghozzá olyan kacsalábonforgót, hogy nem igaz.
Te szimplán nem tudsz bánni a pénzzel.
Mellesleg minden rosszindulat nélkül, de statisztikailag te fogsz tovább élni, akkor ki is fogja örökölni a mostani lakóingatlant?
Uhm
Nem egészen magamra gondoltam amikor ki írtam a kérdést :D
csak vazoltam a helyzetet (diplomaval remelem nem 110et fogok keresni :D), hogy igy 36eves koromba lesz hazam, vagyis nem mer nem veszek magamnak :D
Gondoltam itt elosorba azokra, akik ennyit, vagy ennyit se keresnek (pl. minimalber) és közbe magukat tartjak el, illetve csaladot nevelnek
70ezerbol mennyit tud felretenni ?:D
és kell az a 60 ruhára.:D
a pénzemmel meg tudok bánni köszönöm :D
az meg, hogy "csak te",
hát haver :D
mint leírtam nem kell házat vennem, és kölcsönt se hiszem, hogy bármikor fel kéne vennem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!