Mitől lett hirtelen ilyen nagy kereslet a budapesti lakások iránt?
Rengeteg helyen olvastam, hogy 1-2 év alatt majdnem duplájukra mentek fel a lakásbérleti díjak, és ha kisebb mértékben is, de a lakásárak is nőttek. Bérlakást már alig lehet találni. Az LMP már lakhatási válságról beszél Budapesten.
Én is adok ki egy lakást, és pár éve még rengeteget kínlódtam azzal, hogy bérlőt találjak, pedig jó helyen van a lakás. Ma meg már, ha minden igaz, a duplájáért adhatnám ki.
Éveken át csak süllyedt a lakások ára, az albérleti díjak legalább 10 éven át stagnáltak. Most mi történt?
- A banki kamatok a béka segge alatt vannak, így sokan menekítik a megtakarításaikat olcsó lakásokba
- Az AirBnb és hasonló oldalak elindítottak egy másféle kiadási metódust. nem fix bérlők vannak, hanem turisták veszik ki a lakásokat néhány napra. Ez régen is volt, de most megszaporodtak valamiért...
- A lakásépítések lényegében megszűntek Budapesten 2010 körül. Azóta szinte nem épült új lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!