Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy rengeteg...

Hogy lehet, hogy rengeteg olyan ember, aki felhördül a "cigánybűnözés" szóra, egyetért avval, hogy tenni kellene a "férfierőszak" ellen?

Figyelt kérdés

A "férfierőszak" ugyanúgy diszkriminatív, mint a "cigánybűnözés".

Ahogy a jobboldaliak azt mondják, hogy meg kellene állítani a "cigánybűnözést", ugyanúgy jönnek a baloldaliak avval, hogy meg kellene állítani a "férfierőszakot".

Pedig nem a "cigánybűnözést" és a "férfierőszakot" kellene megállítani, hanem az összes fajta bűnözést és erőszakot.

Miért kell úgy tenni, mintha a családon belüli erőszakot minden esetben férfiak követnék el?

2015. aug. 21. 17:12
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
9%

# 14/21 Időpont ma 18:28

"Á, csak a 3 legnépszerűbb baloldali pártban vannak harcos feministák, semmiség."

A fityiszben nincsenek megtűrve a nők, a jobbikban meg a radikális népinemzeti hejehuja képviselői, mintsem a feminizmusé. Tehát most ezzel mire akartál célozni? :-D

2015. aug. 21. 19:12
 22/54 A kérdező kommentje:

"A fityiszben nincsenek megtűrve a nők, a jobbikban meg a radikális népinemzeti hejehuja képviselői, mintsem a feminizmusé. Tehát most ezzel mire akartál célozni? :-D"

Azok jobboldaliak, amúgy őket sem kedvelem. :)

2015. aug. 21. 19:14
 23/54 anonim ***** válasza:

# 22/22 Időpont ma 19:14

Ez rendben van, de nem értem mit akartál a fenti mondattal mondani. Ennél a taglétszámnál (hacsak nem üldözi a párt a nőket alapból) mindig elő fog kerülni egy-egy "radikális".

Szerintem egy LSimon vagy egy Novák ezerszer rosszabb mint egy Vadai :-)

2015. aug. 21. 19:28
 24/54 anonim ***** válasza:

Kérdező te nagyon sötét vagy. Sose hallottam még, hogy valaki azt állította volna, hogy a férfiak ellen nem irányulhat a családon belüli erőszak. Esetleg valami véresszájú zugblogger femináci, de néhány névtelen senki véleménye nem igazán mérvadó. Ha számodra az, akkor uram a hiba az ön gépében van. Itt csupán annyiról van szó, hogy a nők ellen elkövetett családon belüli erőszakos esetek száma jóval több, mint fordítva. Egyébként már több ilyen szervezet nyilatkozta, hogy mehetnek hozzájuk bátran a férfiak is, senkit nem utasítanak vissza, de nem mennek. Rengeteg nő sem képes rászánni magát, hogy segítséget kérjen, a férfiaknál ez halmozottan igaz.

Végül pedig, ha mindezek után, továbbra is úgy gondolod, hogy a csbe-t elszenvedő férfiak nem kapnak meg minden segítséget, akkor előtted a lehetőség, hogy megalapítsd a saját ilyen irányú szervezeted, ahelyett, hogy azért rinyálsz, mert mások nem teszik meg.

2015. aug. 21. 19:47
 25/54 A kérdező kommentje:

"Egyébként már több ilyen szervezet nyilatkozta, hogy mehetnek hozzájuk bátran a férfiak is, senkit nem utasítanak vissza, de nem mennek."

Egy rádiós betelefonált a NANE egyesülethez, hogy bántalmazza a barátnője, erre azt mondták neki, hogy ők csak a nők elleni erőszakkal foglalkoznak. Most már érted, mi a bajom? :)

2015. aug. 21. 19:49
 26/54 anonim ***** válasza:
50%
Én értem kérdező, te nem érted. Minden áron azért akarsz megkövezni egy nők megsegítésére létrejött szervezetet, mert nőkön próbálnak segíteni. Kb mintha egy pékséget savaznál, mert kenyeret árul és nem levest.
2015. aug. 21. 19:59
 27/54 A kérdező kommentje:

26: Én úgy gondolom, hogy nincs szükség külön nők elleni erőszak elleni szervezetre.

Szerinted nem lenne jobb egy olyan szervezet, ami mindenféle erőszak ellen harcol? Ahová férfiak is bemehetnének?

Amúgy lehet, hogy vannak olyan szervezetek, ahová férfiak is mehetnek, ezekkel semmi bajom. De a NANE mondjuk nem ilyen. Odamegy egy férfi, bajban van, erőszakoskodnak vele, de ők azt mondják, hogy nem segítünk, mert péniszed van.

Amúgy nem jó a pékséges példa, mert az erőszak az erőszak, akkor is, ha nő, akkor is ha férfi az elkövető, nincs miért külön venni.

2015. aug. 21. 20:07
 28/54 anonim ***** válasza:
Hát nem azért, de nem hinném, hogy pszichológus lennél és én sem vagyok az, így nem a mi tisztünk megmondani, hogy minden erőszak egy kalap alá való vagy pedig nem. Ebből a szempontból pedig jó példa a pék, mert aleves is étel a pék meg ételt készít. Teljesen máshogy kell kezelni az erőszakot ha fizikai erőszakról van szó amit az esetek többségében férfi követ el, ha pedig nő követi el akkor is komoly eséllyel a férfi az erősebb szóval megint máshogy kell kezelni, mert legyűrhetné a nőt aki zaklatja csak valamiért nem teszi.
2015. aug. 21. 20:20
 29/54 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező én továbbra is értem, hogy mi a problémád, csak azt nem értem, hogy ez miért probléma. Senkinek semmi beleszólása, hogy egy civil szervezet milyen célt tűz ki magának. Ott van mondjuk a Nyúlmentő Alapítvány. A te logikád szerint, nekik foglalkozniuk kéne minden más bajbajutott állattal is. De egyrészt ha így tennének, kevesebb forrás jutna a nyulakra, másrészt miért tennék, amikor van számtalan másik állatmentő alapítvány a többi állat számára. De miért vannak? Azért mert voltak akik szükségét érezték, hogy létrehozzák ezeket. Te is nyugodtan kezdeményezhetsz erőszak elleni összefogást, létrehozhatsz egy alapítványt, de nincs jogod mások kezdeményezéseit kritizálni. Majd esetleg akkor, ha már te is lettét annyit az asztalra, mint ők.
2015. aug. 21. 20:32
 30/54 A kérdező kommentje:

29: Szólásszabadság van, tehát mindenkinek joga van elmondani a véleményét mindenrôl tudtommal.

Azt írtad, vannak más szervezetek. Azért jelentôsen több a nôket védô szervezet, pedig ha a lelki erôszakot is figyelembe vesszük, nem akkora a különbség a két nemnél az erôszakot szenvedôk között.

Amúgy a társadalomnak is tennie kellene ez ellen, pl. hogy ne röhögje ki azt a férfit, akit ver a barátnôje, vagy lelkileg terrorizál, hanem segítsen neki.

Mert sok ember van, aki egy nônek segít, egy férfit meg kiröhög.

2015. aug. 21. 20:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!