Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy rengeteg...

Hogy lehet, hogy rengeteg olyan ember, aki felhördül a "cigánybűnözés" szóra, egyetért avval, hogy tenni kellene a "férfierőszak" ellen?

Figyelt kérdés

A "férfierőszak" ugyanúgy diszkriminatív, mint a "cigánybűnözés".

Ahogy a jobboldaliak azt mondják, hogy meg kellene állítani a "cigánybűnözést", ugyanúgy jönnek a baloldaliak avval, hogy meg kellene állítani a "férfierőszakot".

Pedig nem a "cigánybűnözést" és a "férfierőszakot" kellene megállítani, hanem az összes fajta bűnözést és erőszakot.

Miért kell úgy tenni, mintha a családon belüli erőszakot minden esetben férfiak követnék el?

2015. aug. 21. 17:12
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
14%
Csak nem sikerül összekötnöm a teljes baloldalt az általad linkelt oldallal. Tény, hogy vannak harcos feministák azon a környéken, mint a DK-s Vadai Ágnes, az LMP-s Szél Bernadett vagy az MSZP-s Gurmai Zita, akik éjjel-nappal küzdenek a nők állítólagos elnyomása ellen. De nekem ezer más negatív gondolat jut eszembe a baloldalról, és ezek között nem a feminizmusuk az első.
2015. aug. 21. 18:04
 12/54 anonim ***** válasza:
78%
Tehát neked most az bántja a szemed, hogy valaki próbál segíteni bajbajutott nőkön, vagy az, hogy miközben több nőt ér családon belüli erőszak mint férfit mégse egyenlő arányban nyújtanak segítséget a két nemnek, vagy ez szimplán egy baloldal a hibás kérdés?
2015. aug. 21. 18:08
 13/54 anonim ***** válasza:
84%
A férfierőszak is ugyanolyan diszkriminatív. Ezt van aki vitatja? Nem hinném. Nem lehet nemzetiség, rassz, vallás vagy nem alapján rásütni kollektívan rásütni valakikre hogy bűnözők. Ez most olyan mintha elkezdenénk jobbikos bűnözésről beszélni mert pár tucat párttagról kiderült hogy embercsempészettel, meg pénzhamisítással múlatják a szabadidejüket.
2015. aug. 21. 18:10
 14/54 A kérdező kommentje:

"Csak nem sikerül összekötnöm a teljes baloldalt az általad linkelt oldallal. Tény, hogy vannak harcos feministák azon a környéken, mint a DK-s Vadai Ágnes, az LMP-s Szél Bernadett vagy az MSZP-s Gurmai Zita, akik éjjel-nappal küzdenek a nők állítólagos elnyomása ellen. De nekem ezer más negatív gondolat jut eszembe a baloldalról, és ezek között nem a feminizmusuk az első."

Á, csak a 3 legnépszerűbb baloldali pártban vannak harcos feministák, semmiség.

"Tehát neked most az bántja a szemed, hogy valaki próbál segíteni bajbajutott nőkön, vagy az, hogy miközben több nőt ér családon belüli erőszak mint férfit mégse egyenlő arányban nyújtanak segítséget a két nemnek, vagy ez szimplán egy baloldal a hibás kérdés?"

Nem vagyok jobboldali, úgyhogy nem akarom a baloldaliakat hibáztatni. Igazából egy magyarországi párttal se tudok szimpatizálni.

A lényeg: Miért kell különválasztani a férfierőszakot és a női erőszakot, és miért kell külön harcolni ellene? Miért nem lehet fellépni az erőszak ellen ugyanolyan mértékben, akárki is követi el?

Amúgy a bűnözésekben is nagy a cigányok aránya, mégsem hiszem, hogy korrekt lenne azt mondani, hogy a "cigánybűnözés" ellen kell harcolni. Nem! A bűnözés ellen kell harcolni, akárki is az elkövetője.

2015. aug. 21. 18:28
 15/54 A kérdező kommentje:

"A férfierőszak is ugyanolyan diszkriminatív. Ezt van aki vitatja? Nem hinném."

Szerintem pl. a NANE tagjai, vagy a 11-es által említett politikusok tagadják. A stop férfierőszak oldal készítői meg biztos nem tartják diszkriminatívnak. Úgyhogy nem igaz, hogy senki se tagadja.

" Ez most olyan mintha elkezdenénk jobbikos bűnözésről beszélni mert pár tucat párttagról kiderült hogy embercsempészettel, meg pénzhamisítással múlatják a szabadidejüket."

Igazad van. Férfibűnözést említeni pont olyan, mintha ezt mondanánk.

2015. aug. 21. 18:30
 16/54 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem mielőtt ezt eldöntöd kérdezd meg az adott politikusokat. Az, hogy feministaként először a nők elleni erőszakkal foglalkoznak, főleg ha mondjuk megerőszakolásról van szó, ezt nem hinném, hogy sok férfi ellen elkövetik az nem azt jelenti, hogy tagadják a férfiak elleni erőszakot, és ez akkor se változik ha te eldöntötted róluk. Amúgy egy pártot elítélni, mert egyes tagjainak vannak önálló gondolatai, véleménye számomra legalábbis érdekes.
2015. aug. 21. 18:32
 17/54 anonim ***** válasza:
28%

"Á, csak a 3 legnépszerűbb baloldali pártban vannak harcos feministák, semmiség."

Meglep, hogy mennyire rettegsz, hogy Vadai Ágnes, Gurmai Zita vagy Szél Bernadett egyszer tényező lesz a politikában. Csak nem esett el az asszony a vak komondorban?

2015. aug. 21. 18:37
 18/54 A kérdező kommentje:

"Szerintem mielőtt ezt eldöntöd kérdezd meg az adott politikusokat."

Rendben, add meg az elérhetőségüket. :D

"Az, hogy feministaként először a nők elleni erőszakkal foglalkoznak, főleg ha mondjuk megerőszakolásról van szó, ezt nem hinném, hogy sok férfi ellen elkövetik az nem azt jelenti, hogy tagadják a férfiak elleni erőszakot, és ez akkor se változik ha te eldöntötted róluk."

Lehet, hogy ők nem tagadják. De a NANE pl. tagadja, volt egy cikk erről. És én még nem hallottam feministát, aki ne tartotta volna nagyon jó dolognak a NANE-t.

"Amúgy egy pártot elítélni, mert egyes tagjainak vannak önálló gondolatai, véleménye számomra legalábbis érdekes."

Nem mondom, hogy elítélem emiatt, vannak más gondjaim is velük, ami miatt egyikük párttal sem tudok teljesen szimpatizálni.

2015. aug. 21. 18:42
 19/54 A kérdező kommentje:

"Meglep, hogy mennyire rettegsz, hogy Vadai Ágnes, Gurmai Zita vagy Szél Bernadett egyszer tényező lesz a politikában. Csak nem esett el az asszony a vak komondorban?"

Nem mondtam, hogy rettegek, csak azt, hogy nem értek velük egyet.

2015. aug. 21. 18:43
 20/54 anonim ***** válasza:
Mutasd azt a NANE cikket légyszíves, mert állítani sokmindent lehet.
2015. aug. 21. 18:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!