A romák félnek ezektől a menekültektől?
8: Nem. Győrben laktam évekig és rendszeresen találkoztam velük, miközben a Rába parton bsazogatták a lányokat, meg feleslegesen kötözködtek, ha beittak. Sőt, mivel a készenlétivel szemben laktam tudom, hogy egyszer komolyabb balhé is volt, ahova TEK kellett (ott is van nekik valami ideiglenes szállás nekik).
Most máshol lakom, de itt is épül hamarosan a menekülttábor úgyhogy megint újra fogom látni a fajtájukat.. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lépi át a többség ingerküszöbét a jelenlétük.
9: Egyébként ezt én sem értem. Mintha nem lenne elég nekünk az, hogy tele vagyunk kisebbségiekkel, akik szintén rengeteg problémát okoznak (de nyilván a Rózsadombból kell kiindulni...).
"A cigányok (ez a nevük) mindenkitől félnek, akiről azt gondolják, hogy még náluk is agresszívabb és sötétebb állat.
Ráadásul ez esetben nem is minden ok nélkül gondolják ezt."
;)
Mért félnének? Többször láttam, hogy próbálkoztak beszélni velük.
Volt, hogy a Baross téren pár cigánygyerek jóindulattal odament hozzájuk, haverkodni akartak, nyilván nyelvi differenciák végett nagy beszélgetés nem lett belőle...
Aztán láttam olyat, hogy odamegy hozzájuk üzletelni, hogy adják el neki a mobiljukat, vagy cseréljék el az övére, meg kell-e parfüm, stb...
Vagy jönnek ilyen cigány suhancok, fényképezgetik a menekülteket, mert az olyan poénos, és beszól az egyik hülyegyerek, hogy na mi van kecskebxszó arabok? Ezt így egy perzsa nyelvű csopotra...
Akkor volt, hogy vonaton ülnek a menekültek, jön egy csapat cigány, és elkezdik nekik, hogy szevasz tesó, így tesó, úgy tesó, melyik faluból jöttetek, meg ismeritek-e a Gazsiékat, és hasonlók. Miután nem sikerült megértetniük egymást, cigányul próbálkoztak. Arra se jött válasz. Akkor elkezdte fitoktani valamelyikük a román tudását, azzal se jutottak semmire, de azért elvoltak. Aztán otthagyták őket, és tovább vonultak másik kocsiba. Mondjuk ez még régebben volt, mikor még nem volt tele a sajtó ezzel a menekülthelyzettel, én is akkor láttam ilyet először, ötletem nem lett volna, kik lehetnek ezek...
"beszól az egyik hülyegyerek, hogy na mi van"
- csak irigykedik, neki nem jutott kecske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!