Egy menekült meddig menekült?
Nekem nincs semmi bajom a menekültekkel, olvastam és hallgattam a témával kapcsolatban mindenhonnan.
De egy menekült meddig menekült?
Mert ha mondjuk már itt van Európa területén akkor már egy olyan régióba van ahol ne menekül a háború elől.
De mégis még mindig menekült vagy meddig számít annak?
A menekült addig menekült, amíg fennáll a menekülstátusza, amit rendszeres időközönként felülvizsgálnak. A menekült szabadon mozoghat, ezért nem várják meg általában, hogy lezáruljon az elbírálási folyamat, hanem igyekeznek minél jobb helyre kerülni, és ott újra menekültstátuszért folyamodnak.
Ennek két oka van:
1) Sok országban nagyon magas az elutasítás, nálunk pl. 90%-os, míg mondjuk Németországban csak 20-30%-uk nem kapja meg a menekültstátuszt. Ezért nem várakoznak itt eleve az elutasításra, hanem olyan hely a cél, ahol nagyobb esélyük van.
2) Valóban nincsenek közvetlen életveszélyben már a szomszédos Törökországban vagy Jordániában sem, ha egyszer sikerült bejutniuk a menekülttáborba, de ezek a táborok túlzsúfoltak, munkalehetőség nincs, a helybéliek között nő az idegellenesség, és lásd be, hogy nem egy vonzó jövőkép tömegszálláson, minimálszínvonalon élve évekig, hogy aztán hazamehess egyszer egy lerombolt országba. Az ilyen rossz tábori körülmények miatt már több esetben is európai bíróság nem engedélyezte a visszatoloncolást.
”a cigányok 700 éve élnek "menekültként" Magyarországon.„
Te is tudod, hogy a cigányok sosem éltek menekültként Mo-n.Csak te most így cigányozol, mert unatkozol.
„#3 Lehet, hogy igaz, amit a 2. pontban írsz, viszont akik emiatt állnak tovább, azok pont annyira menekültek, mint az itthonról kivándorló magyarok.”
Igen, pont annyira.Csak itthon nincs háború.Ja, várjál csak.Akkor az teljesen más.
"Igen, pont annyira.Csak itthon nincs háború.Ja, várjál csak.Akkor az teljesen más."
Törökországban pl. nincs háború, és a betolakodók abból az irányból érkeznek.
”Törökországban pl. nincs háború, és a betolakodók abból az irányból érkeznek.„
???Ezzel mit akarsz mondani??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!