Hogy a frászba tudnám kideríteni magánemberként, hogy egy XY-nak milyen vagyona van esetleg és mi a pontos címe?
Bűncselekmény miatt elítélték, nekem meg is ítélték az okozott kárt (több milla), de az illető volt annyira ravasz, hogy már a büntetőeljárás során gyorsan leíratott mindent a nevéről, azaz 2 lakást, kocsit, bankszámláit megszüntette, 3 Kft volt a nevén, azokat is gyorsan átíratta más nevére, munkahelye hivatalosan nincs (vagyis, hivatalosan maffiózó a csávó), az ég világon mindent elkövetett, hogy még csak megtalálni se lehessen.
Még azt is megjátszotta, hogy kijelentkezett az állandó lakcíméről, és benyögött egy kamu külföldi címet, hogy állítólag ott él, és olyan bőr van a képén, hogy még szociális segélyt is kér, csak a látszat miatt, hogy lám ő hajléktalan, közben meg az ember lélegzete eláll, amilyen kocsikkal járkál.
Papír persze nincs az állítólagos külföldi lakcíméről, de nem is él ott, naponta látom, de mit tudok én tenni, hogy bebizonyítsam, hogy márpedig igenis ott lakik, ahol és igenis az ő kocsija amivel jár (csak persze haver nevén), és igenis van vagyona, bakszámlája csak minden haverok nevén?
nagyon rákészült a gyerek a bcs-re, és most meg itt lenne a végrehajtás, aztán semmit se lehet tenni, mert tehát hiába él továbbra is luxus-színvonalon, papíron tulképpen egy nincstelen hajléktalan.
Tudom, hogy ez a tipikus magyar alvilági figura prototípusa, na de mégis mit lehet tenni ilyen esetben? Hát még a végrehajtási eljárás se fog megindulni, ha nincs lakhelye ...
Ötletek?
oké, én igyekszem, csak még az nem tiszta, hogy a végrehajtónak vajon mennyire érdeke, hogy tényleg aktívan szem előtt tartsa az ügyet, vagy ha látja, hogy nincs semmije, akkor nem lát benne nyereséget se, ezért hagyja a frászba? még azért ez is egy komoly kérdés.
Egyébként tök hiába küldenek a drága elítélt címére bármit, az ég világon minden visszajön, a bírósági ítéletet se vette át, szóval nem hiszem, hogy most egy végrehajtói levelet pont át fog venni. Tudom, létezik a kézbesítési vélelem, na de ebben az esetben rafinált dolog ez, ha egyszer hivatalosan az nem a lakcíme, csak "értesítési címként" van megadva. ugye papíron "hajléktalan", azaz nem tudom, ilyen esetben is létezik-e a kézbesítési vélelem.
A tapasztalatomról meg nézd, oké, ezt is érteném, na de itt nem egyetlen sima ügyintézőről van szó, aki éppen kelletlen mert rossz napja van, hanem már lassan azt éreztetik velem, hogy én leszek lecsukva, amiért "zaklatom őket" a kérelmemmel, és nem az ügyintéző, hanem a kedves bírósági titkár úr, akinek mellesleg halvány fogalma sincs semmiről, amiket kérdeztem, legalábbis nem igazán kívánt elmondani semmit, amit meg elmondott, annak a teljes ellenkezőjét elmondta a másik bírósági titkár kollégája, úgyhogy áhh, ez egy teljes horror.
Na oké, hát meglátjuk, de félretéve minden töketlenkedést és ellenérzést, most konkrétan ez a kézbesítési vélelem képtelensége zavar a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!