Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Képesek lennének A Magyarok...

Képesek lennének A Magyarok elfogadni egy letelepült diplomás menekültet?

Figyelt kérdés
Természetesen folyékonyan tud magyarul.
2015. aug. 3. 19:23
1 2 3 4
 31/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
61%
Te nemhogy menekült nem vagy, de még a bevándorlót is csak erős túlzással lehet rádhúzni.
2015. aug. 3. 21:27
 32/35 anonim ***** válasza:
94%
A magyarok kisbetűvel írandó ilyenkor, amúgy meg kamukérdés.
2015. aug. 3. 21:45
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
egyet igen.de napi 2000 az erős túlzás:)
2015. aug. 4. 02:50
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

A magyarul beszélő, diplomás M E N E K Ü L T számomra pont olyan kitalált személy, mint a Mikulás vagy Húsvéti Nyuszi, esetleg a zombik, vámpírok, csillámfaszlámák...

Ha valaki diplomás, akkor egyetemet végzett, mindegy hol, mindegy, hogy mit. Feltehetőleg akkor van esze. Az ilyen embereket, akiknek értékes diplomájuk van (nem ilyen tibetkutató féle) azt bárhol a világon megfizetik. Ha pedig nem, akkor nyilván ELKÖLTÖZÖTT egy olyan országba, ahol megfizetik a tudását. Tehát életvitelszerűen egy másik országban él és dolgozik már.

Egyébként fura, hogy arra a rendkívül kicsi közösségre kérdezel rá, ami nem a jellemző menekültek között, és erre vársz reakciókat. Álszent módon, csodálkozó arckifejezéssel, több száz fórumbejegyzéssel igazolod magad, amit mások írtak a magyarokról, hogy igen rasszisták vagyunk. Nem, mi nem vagyunk rasszisták! Sőt, nem akar egyikünk sem rasszista lenni. Azzá tettek minket! A kormány, a rendőrök, a cigányok, az igazságszolgáltatás. Sokszor tapasztalja azt egy magyar, hogy hiába tartozik a többségi nemzetiséghez a saját országában, mégis azt tapasztalja, hogy a kisebbségnek (legyen az bármilyen nemzetiségű) kevesebb joga van. Csoda, ha ilyen háttér mellett valaki rasszistává válik? Szerintem nem.

Egyébként meg, tisztelem azokat, akik segítenek a menekülteknek. Becsülendő amit magánemberként tesznek. Helyettem (mert engem nem érdekelnek) vagy a kormány helyett (ez meg szégyen a kormányra nézve, hogy nem vagy alig segítenek). De ne felejtsd el, hogy a legtöbb menekült eddig azt se tudta, hogy Magyarország egyáltalán létezik, vagy ha tudta, annyit tud, hogy Puskás. Lehet, hogy van olyan menekült, aki annyit tud, hogy Európában van, az országot már nem.

De inkább az a jellemzőbb, hogy a nincstelen senkik képezik a menekültek jelentős részét, akik nem, vagy alig iskolázottak. Gyakorlatilag mint a cigányok jelentős része. Nem mind! JELENTŐS! Ezért is hülyeség, hogy "elveszik a munkát?" Mit? Szinte a legtöbb munkahelyre kell valamilyen képzettség, a több 10 milliós gépet nem fogják a keze alá adni egy afgán kecskepásztornak, de egy ózdi cigánynak sem, akinek 8 általánosa van, vagy még annyi sincs. Közmunka... Annyi árok a világon nincs, amennyit közmunkával hetente 5*8 órában takaríttatni lehetne a közmunkásokkal, és csak a magyar, illetve "magyar" közmunkásokkal... Szerinted annak a néhány 100 ezer menekültnek aki képzetlen, a nyelvet sem beszéli lesz munkája közmunkával? Dehogy lesz...

A másik, hogy ők teljesen más kultúrát képviselnek. A debreceni balhé mi miatt is tört ki? Vallási okokból? Egy nagyobb hívő volt a másiknál? Vagy valami ilyesmi... Vagy lehet, az nem is Debrecenben volt? Ja, és a cigányság itt él kb. 600 éve. Beilleszkedtek? Nem. Több milliárd ment el az integrációra, látszik mennyire sikeres. Egyszerűen nem tartja be a legtöbb cigány a legalapvetőbb együttélési szabályokat. Elvannak kényeztetve a törvény részéről, nekik kb. mindent szabad, nem vonják őket felelősségre, vagy ha igen az is elhúzódik. Egy biciklitolvajt, egy zsebest, egy besurranó tolvajt legtöbbször még tettenérés után is szabadlábra helyezik, mert "nem áll fenn bűnismétlés esélye". Tehát az ilyen kis piti fingok garázdálkodhatnak az országban, és belőlük van elege a magyaroknak, miattuk ítéli meg a kisebbséget rosszul!

Még jó hogy nem akarjuk, hogy idejöjjenek a menekültek, mert nagy részük erre fog szakosodni. Más kultúra, mások a szabályok is a tolvajlásban. Lehet, hogy simán beléd vágja a kést és nem mérlegel közben. Kevesebbért is ölik néha egymást.

Úgyhogy, az általad körbeírt személy már réges-régen egy másik országban él és dolgozik. Vagy ha épp menekült is otthonról, akkor nagy valószínűséggel dolgozott is a diplomájával, mert ha tényleg diplomás, az azért nem adatik meg mindenkinek, mint lehetőség... Tehát van pénze, megtakarítása, vesz repülőjegyet a családjának, bepakol a kocsiba és útra kel. Nem a csőcselékkel utazik.

De ha a hazájában is élt, és nem dolgozott, akkor megint az a helyzet, hogy egy borzasztóan alacsony kisebbségről vizionálsz. Próbálod sajnáltatni őket/magadat azért, mert olyanok miatt ítélnek meg téged rosszul, amik nem igazak rád. Hát, bocsánat, sajnálni tudjuk legfeljebb. Ne minket kérj számon emiatt, hanem azokat, akik miatt ez a rossz véleményünk van, akár rólad is...

2015. aug. 4. 13:03
 35/35 anonim ***** válasza:

Te nem menekült vagy és nem is bevándorló, hiszen félig magyar vagy...

Őszintén szólva a bevándorlókkal semmi bajom nem volt addig, amíg normális számban érkeztek és amíg nem kellett lépten-nyomon átlépegetnem rajtuk a belvárosban (pl. Keleti pályaudvar, ahol naponta megfordulok). Még védtem is őket, mondván, hogyha a magyarok megélhetési vándorolhatnak szabadon, akkor a menekülteket miért ne fogadhatnánk be?

Azóta 180 fokot fordult a véleményem, hiszen egyértelművé vált, hogy olyan mennyiségben jönnek, amihez mi már kevesek vagyunk. Igen, én is menekülnék, ha lőnének a hátsómban, de tudomásul venném, hogy bárhova megyek és bárkitől kapnék segítséget, ételt, italt, tiszta ruhát, biztonságot és két jó szót, az mindezt szívességből teszi értem! Ezt megköszönöm. Megköszönöm akkor is, ha két szelet kenyeret kaptam felvágottal és akkor is, ha kaviárt raknak elém, mert ezen a szinten már nem ez számítana. Amilyen körülmények közül elvileg ezek az emberek jönnek, MINDEN jobb lehet, mégis mindennap felröppen a hír, hogy embertelenek a körülményeik... Az enyémek is, pedig a belemet kidolgozom a hazámban, hogy ez ne így legyen... Mégsem rak elém senki, még egy karéj száraz kenyeret sem! Nekem ez az egyedüli problémám, illetve az, hogy ezrével érkeznek emberek más szokásokkal, más kultúrával. Szerintem semmi jót nem szül, ha ilyen szinten keverednek a népek/kultúrák.

Nem vagyok rasszista, de igen... Félek egyedül hazajönni este a Keleti pályaudvarból és ez nem hiszem, hogy normális. Nem bántottak, nem szóltak be még soha. De ilyen mennyiségű idegen nemzetiségű és kultúrájú ember egy helyen, akikről köztudott, hogy nincs semmijük, igenis feszélyez.

Tehát a kérdésedre a válasz: EGY menekültet képes lennék elfogadni, még kettőt is, akik letelepülnek, a szakmájukban dolgoznak. Százat is, vagy két százat, de amennyien most vannak az szerintem tarthatatlan.

2015. aug. 4. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!