Szerintetek sokat költenek a bevándorlók Magyarországon?
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, hogy vajon a bevándorlók mennyi pénzt költhetnek különböző közértekben vagy multikban, hogy mennyi bevételt hoznak a boltoknak.
Csak kíváncsi vagyok !
Annyit mint más emberek.
A bevándorlók dolgozni jönnek Magyarországra, és jellemzően képzettebbek, így valószínűleg magasabb a fizetésük is, azaz többet fogyasztanak.
A menekültek nyilván kevesebbet, hiszen nekik nincs rendszeres jövedelmük, leszámítva azt a havi 7 000 ft-ot, amit az államtól kapnak.
"azt mondjuk nem értem az eurot miért dobták el"
Mert az euró teljes értéktelen. Úgy is mondhatnánk, hogy szemét.
11-es!
Te most miről beszélsz? Egyezzünk meg abban, hogy:
1.)
ma Magyarországon kevés a munkahely, és sok a munkanélküli, egyáltalán nem kell, hogy ide bevándorlók jöjjenek, akik sokkal alacsonyabb munkabérért is elmennének dolgozni, így lenyomnák az így is alacsony munkabéreket!
2.)
Tegyünk már különbséget illegális (törvénytelen), és legális (törvényes) bevándorló között, akiket nekünk, dolgozó és adófizető állampolgároknak kell eltartani!
"azt mondjuk nem értem az eurot miért dobták el"
Mert az euró teljes értéktelen. Úgy is mondhatnánk, hogy szemét
10 euro közel 3000forint,bármelyik pénzváltóban be lehet váltani szóval szerintem nem szemét.
"ma Magyarországon kevés a munkahely, és sok a munkanélküli, egyáltalán nem kell, hogy ide bevándorlók jöjjenek, akik sokkal alacsonyabb munkabérért is elmennének dolgozni, így lenyomnák az így is alacsony munkabéreket!"
Rossz a feltételezés, nem mosogatni jönnek ide bevándorlók, hanem hiányszakmákat töltenek be, mint pl. inforamitkusok Indiából, orvosok a Közel-Keletről, anyanyelvi nyelvtanárok amerikából... stb. Nem úgy működik a bevándorlás, hogy idejön, és talál munkát magának alacsonyabb bérért a külföldi, hanem előbb talál itt munkát, és utána költözik ide. Különben nem is kapna tartózkodási engedélyt.
"Tegyünk már különbséget illegális (törvénytelen), és legális (törvényes) bevándorló között, akiket nekünk, dolgozó és adófizető állampolgároknak kell eltartani!"
Egyetértek, tegyünk különbséget. A kérdés a bevándorlókról szólt, erre mindenki menekültekről kezdett beszélni. Én leírtam, hogy a bevándorlók dolgozni jönnek ide, így annyit költenek valószínűleg, mint a magyarok. A menekülteknek és illegális bevándorlóknak nincs munkájuk, így nyilván nem is költhetnek annyit, mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!