Az anarchisták hogyan viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz?
Lehetőleg olyan ember válaszoljon a kérdésre aki jártas az anarchista/szélsőbaloldali eszmeiségben és képes ezek alapján eldönteni az alábbiakat .
Tehát : családon belüli erőszak , nemi erőszak , tömeglincselés , pedofília
Első három, egyértelműen börtön, azonban a bv-t mindenképp meg kell reformálni, mert a jelenlegi állapotában felvállalhatatlan.
A pedofília csak akkor, ha tettlegességig fajul a dolog, alapvetően pedig kezelni kell.
Ugye elvileg a legtöbb anarchista nem tiszteli az államot , sőt annak lebontására törekszik , így annak törvényeit sem tartja mérvadónak .
Viszont ha a felsoroltak közül bármelyik megtörténik akkor a bosszúállást helyeselnék-e ?
Egy anarchista világrendben ezekért halálbüntetést szabnának ki az elkövetőkre ?
Utolsó , ezzel így vagyok én is . Csak eszembe jutott hogy ha az anarchizmus mindent engedélyez ami nem állam és nem törvény , akkor valaki ezt EZEKEN a módokon használja ki . Tehát például valaki azt hiszi magáról anarchista és ez alatt többek között azt érti hogy bármit megtehet ami addig tiltólistás volt számára , így például az általam felsorolt dolgokat , amiktől egyébként jómagamnak is kavarog a gyomra.
Tisztában vagyok vele hogy az anarchizmus nem ez , legalábbis a klasszikus anarchizmus a természeti , tisztán emberi tevékenységekre építkezik ( ha eltekintünk attól hogy támogatója a terrorizmus minden válfajának ) .
Egyrészt meg akartam győződni róla hogy a modern , napjainkban jelenlévő anarchista eszmeiségben és az azzal járó életvitelben nincsenek e az általam felsorolt bűncselekményekre tekintőleg "hézagok" vagy "kitekintők" amik esetleg elfogadónak tarthatják ezeket.
Másrészt , egy anarchizmus által "irányított" világban ezeket a bűnöket szabályozná-e a törvény ? Vagy a közösség akarata dönti el mivel feleljen aki vétkes ?
( ide tartozhat a tömeglincselés is , azaz hogy egy embert egy tömeg borzalmasan elpusztít és ezt helyénvaló ítéletnek találják ) mert ugye az anarchisták szerint törvényekre sincs szükség , viszont azok nélkül nincsen rá biztosíték hogy a tömeg megfelelő ítélettel sújt a vétkesre ( hisz valaki a halálát kívánja , más meg inkább csak bezárná huzamos időre , tehát bármi is lesz , maradnak elégedetlenedők így az igazságosság is hamar odavész , ami ha jól tudom az anarchizmus szerint az egyik legszentebb dolog )
" Ugye elvileg a legtöbb anarchista nem tiszteli az államot , sőt annak lebontására törekszik , így annak törvényeit sem tartja mérvadónak . "
A törvényeik , az iskolai "oktatás" mind úgy vannak kialakítva , ahogy az nekik és a csókosaiknak a legmegfelelőbb.
Szabályok egy rendszer működéséhez és fenntarthatóságához elengedhetetlenül szükségesek , azonban nem mindegy , hogy azokat kik állítják fel. Az anarchiában ezt a közösség emberei teszik meg , jobbára úgy , hogy az emberek szabadsága addig érjen míg nem ártanak másoknak. Aki a fent említetteket elköveti , mindenképp büntetésben részesül , hogy pontosan milyenben az a szabályoktól függ amiket közösen felállítottak.
1.Halál az illetőnek
2.-||-
3.Anarchiában ez mindegy.
4.Halál.
Kerdezo - tevhitben elsz. Az anarchia csak a kozponti hatalmat veti el. Nem a 'szabad rablas' elvet koveti.
Joesetben mind a negyet elitelem, mert a kolcsonosseg egyik esetben sem all fenn. Pedofilianal meg a kenyszerites/tudatlansag nem mentesseg.
Viszont en amondo vagyok, hogy az okokra kell lemenni, mert ezek csak okozatok. Miert van csaladon beluli eroszak? Mi a nemi eroszak kivalto oka? Miett alkalmaz valaki tomeglincselest? Miert kovetvel valaki pedofil tettket? Le kell asni a melyre, mert az "hogy rossz es az aldozatok!" Azzal nem megyunk semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!