Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Létezik gyógyszermaffia?...

Létezik gyógyszermaffia? Igaza lehet Lenkeinek?

Figyelt kérdés

Már abban, hogy tényleg sok hasznos információt,felfedezést titkolnak el előlünk és nem cél a tömegek egészsége?

Hogy tényleg dolgoznak a vitaminok ellen?

Mert elgondolkodtató, hogy ha Szent-Györgyi napi több gramm C-vitamint ajánlott akkor most miért tiltakoznak ellene. pl

2015. jún. 9. 08:27
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Meditáció ide vagy oda egyre több betegségről mondják, hogy pszichoszomatikus.

Ha pedig valamit meditációval és hipnózissal helyre lehet rakni a gondolkodásban akkor akár működhet is.

Ez az én véleményem.

Gondolom mindenki halott már olyasmiről, hogy egy dilidoki helyrerakott valamit valakinek az életében és ezzel testi bajokat is orvosolt.

2015. jún. 9. 14:11
 32/38 anonim ***** válasza:
84%
Igen, létezik. A maffia kifejezés nem egészen olyan értelemben használatos, mint azt sokan gondolják, de igen, létezik egy olyan érdekcsoport, melynek az a célja, hogy az emberek minél több gyógyszert szedjenek. A gyógyszerek előállítása -megcáfolva ezzel egy korábbi hozzászóló okfejtését- filléres tétel és orbitális haszonnal értékesítik. Az antidepresszánsok és a nyugtatók magasan vezetik a listát, ezek mennek a legnagyobb haszonkulccsal. A gyógyszerek mellékhatása a világon a harmadik vezető halálok. A gyógyszer nem gyógyít. A gyógyszer tüneteket kezel, de ezzel együtt ezer más tünetet produkál. Ezek a mellékhatások. Aztán az orvos a mellékhatások kezelésére mit csinál? Felír egy másik gyógyszert. Aminek persze szintén van mellékhatása. És az ember hamar találja magát abban a helyzetben, hogy 5-6 féle gyógyszert szedetnek vele és egyre rosszabbul van. A vitaminokra azért van szükség, hogy a szervezetünk egészségesen tudjon működni. És ha ez megvan, nem lesz szükség gyógyszerekre. Én 20 éve nem voltam orvosnál. Korábban magas vérnyomásra kellett gyógyszert szednem és a fejem is gyakran fájt, plusz a pollenallergia. Olyan mennyiségű vitamint szedek, ami a mai tudomány szerint káros. Nos, annyira káros, hogy mint mondtam, 20 éve nem szorulok orvosra. A vérnyomásom tökéletes, nem tudom mi az a fejfájás és tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés nélkül, problémamentesen élem meg a nyári időszakot. Fizikai fájdalmat érzek viszont, amikor valaki Lenkei kacsán a szcientológiába kapaszkodik. Tőlem akár amish is lehet. Elsősorban orvos és kutató. Engem ez érdekel. A c vitamin egyébként valóban távozik a vizelettel, ha többet veszel be belőle. A bibi csak az, hogy egy átlagos testalkatú felnőtt esetében úgy 2500 mg-ig garantáltan nincs felesleg.
2015. júl. 7. 22:49
 33/38 anonim ***** válasza:
35%

"Meditáció ide vagy oda egyre több betegségről mondják, hogy pszichoszomatikus.

Ha pedig valamit meditációval és hipnózissal helyre lehet rakni a gondolkodásban akkor akár működhet is.

Ez az én véleményem. "

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ez nem a gyógyszeriparhoz kapcsolódik. Egy gyógyszerész/gyógyszervegyész nem ezzel foglalkozik. Az a feladatuk, hogy egy olyan biológiailag aktív molekulát állítsanak elő, ami jobb eredményeket ad egy betegségre, mint az eddig ismert legjobb. Nem tanulunk pszichológiát, egyáltalán nem ezzel foglalkozunk. Egyik gyógyszergyárban sem dolgozik pszichológus, mert egyszerűen az egy másik terület.

Szóval ha nem tudunk elég jól gyógyítani pszichoszomatikus betegségeket, akkor az a pszichológusok hibája. Ha demonstrálják, hogy egy betegség így nagyobb hatásfokkal gyógyítható, mint a legjobb ismert gyógyszerrel, akkor az orvos majd beutalót fog felírni pszichológushoz.

De ennek az egésznek semmi köze a gyógyszeriparhoz. A gyógyszeripar meg a pszichológia között nincs túl nagy átfedés.

"létezik egy olyan érdekcsoport, melynek az a célja, hogy az emberek minél több gyógyszert szedjenek."

Érdekes. Kik azok? Az egész további hozzászólásodban semmivel nem támasztod alá ezt az állítást, de hát biztos igaz ha egyszer te mondod...

"A gyógyszerek előállítása -megcáfolva ezzel egy korábbi hozzászóló okfejtését- filléres tétel és orbitális haszonnal értékesítik."

Próbálhatsz cáfolni, csak az a nagy baj, hogy kettőnk közül én tudom miről beszélek te meg nem.

A gyógyszerek előállítása nem olcsó, de persze a haszonhoz képest nem is olyan rettentő drága. Nem ezért drágák a gyógyszerek. A gyógyszer kifejlesztése és tesztelése az, ami rendkívül drágává teszi. És miután kifejlesztette a gyár a gyógyszerét és levédeti, 20 évig csak ő értékesítheti. Ez alatt vissza kell hozni a fejlesztés árát, ami hatalmas összeg. Ezért van az, hogy az új gyógyszerek rendkívül drágák, mert korlátozott idő alatt vissza kell hozniuk hatalmas pénzeket. Miután a szabadalom lejár, már mindenki gyárthatja a gyógyszert, és így az ára jelentősen csökken.

"A gyógyszerek mellékhatása a világon a harmadik vezető halálok."

Egyrészt forrás?

Másrészt: csak olyan embert kezelnek olyan gyógyszerrel, aminek a mellékhatásába bele lehet halni, akit egyébként is ez a veszély fenyeget. Mondjuk emberünknek rákja van, és meghalna egy éven belül. Megy kemóra, és öt év múlva belehal annak a mellékhatásaiba. Akkor te ezt elkönyveled úgy, hogy a gyógyszerbe halt bele. Ami ugyan technikailag igaz, csak kicsit unfair.

"A gyógyszer nem gyógyít. A gyógyszer tüneteket kezel"

Bullshit. Vannak tünetekre ható gyógyszerek meg a betegség okát megszüntető gyógyszerek.

"de ezzel együtt ezer más tünetet produkál"

Megint csak bullshit. Van hogy igen, van hogy nem.

"A vitaminokra azért van szükség, hogy a szervezetünk egészségesen tudjon működni. És ha ez megvan, nem lesz szükség gyógyszerekre."

Kivéve ha mégis.

"Én 20 éve nem voltam orvosnál. Korábban magas vérnyomásra kellett gyógyszert szednem és a fejem is gyakran fájt, plusz a pollenallergia. Olyan mennyiségű vitamint szedek, ami a mai tudomány szerint káros. Nos, annyira káros, hogy mint mondtam, 20 éve nem szorulok orvosra. A vérnyomásom tökéletes, nem tudom mi az a fejfájás és tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés nélkül, problémamentesen élem meg a nyári időszakot."

Én meg egyáltalán nem szedek vitamint, nem szedek gyógyszert sem, és csak csonttöréssel voltam orvosnál mióta kigyógyultam a bárányhimlőből valamikor kisgyerekként. Minden ember más. Ha neked ez használ, akkor jó neked. Nagyon sok embernek meg nem használ.

"Elsősorban orvos és kutató. Engem ez érdekel."

Én nem találtam meg a publikációinak tárházát, de te biztosan, ha ezt így kijelentetted. Hány cikket is publikált tudományos folyóiratokban a doktor úr, és azokra hány független hivatkozása van?

Elsősorban reklámarc.

2015. júl. 7. 23:47
 34/38 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó!

Nem gondolnám, hogy nekem feléd kellene bármit is bizonyítanom. Amiket leírtam, számodra is elérhető információk. Abból meg ne vonj le messzemenő következtetést, hogy eddig még nem voltál orvosnál és nem szedsz vitamint. Nem biztos, hogy azonos hosszúságú és azonos minőségű öregkorunk lesz. Nekem nem célom téged meggyőzni. De elég megmosolyogtató a hozzáállásod. Kicsit megalomániás.

2015. júl. 8. 00:23
 35/38 anonim ***** válasza:
11%
Nem kell semmit bizonyítanod, de akkor ne is várd el, hogy komolyan vegyük az érvelési hibáktól hemzsegő, alaptalan kijelentéseidet. Bizonyára nagyon szilárd lábakon állnak, ha egyből meghátrálsz és személyeskedni kezdesz.
2015. júl. 8. 15:38
 36/38 anonim ***** válasza:
18%

Meghátrálás, személyeskedés...klasszikus, provokatív vádak. Sajnos mellélőttél drága barátom, engem ezzel nem fogsz sem meghatni, sem belehúzni egy parttalan vitába.

A kérdést nem te tetted fel, így a válasz sem neked szólt. Mások nevében egyébként nem célszerű nyilatkozni...

Az meg változatlanul hidegen hagy, ha te valamit nem vagy képes elfogadni. A te bajod, nem az enyém.

2015. júl. 8. 16:58
 37/38 anonim ***** válasza:
52%
Nem is akarok egy ostoba orvosgyűlölő hívővel vitába szállni, csupán leírtam a véleményem. Látom csúnyán fáj az igazság. Érdemi válasz is lesz a felsorolt érvekre vagy csak megy a negédes "barátom"-ozás?
2015. júl. 8. 19:43
 38/38 anonim ***** válasza:
75%

Igen, igaza van Lenkeinek! Úgy gondolom akinek van egy csepp józan esze az ezt átlátja. De sajnos nem csak a gyógyszermaffia ügyködik ezen, hanem számos más területre is jellemző mint pl az élelmiszeriparra is.

Kedves #33-as válaszoló. Ne haragudj de a te válaszaidban sincsenek érvek, semmivel sem támasztod alá a mondandód. Te meg vagy győződve valamiről és csak azt hangsúlyozod megszállottan. El sem gondolkodsz esetleg azon amit a másik ír. Egyből támadsz. :) Te aztán jó alapanyag vagy pl az említett gyógyszermaffia számára. Nem gondolkodtok, mindent elhisztek úgy hogy utána sem jártok a dolgoknak kellőképpen. Nyilván mindenki tájékozódik innen-onnan, szedi az információkat.. Csak hogy azoknak mennyire van valóságalapja? Ez a kérdés...

A gyógyszerek kapcsán pedig nagyon is igaza volt a #32-es válaszolónak. Egy betegség kialakulása nem egy pillanatról a másikra történik. Hónapok telhetnek el, persze közben lehetnek apróbb jelek, de azokat nem tulajdonítják nagy bajnak. Aztán mikor a beteg nem érzi jól magát akkor elmegy az orvoshoz és jöhetnek a gyógyszerek. DE! A legtöbb gyógyszer nem szünteti meg véglegesen a betegséget. Már hogyan is tehetné? Ezek csak a tüneteket kezelik, de attól még az a belső állapot ami a betegséget kiváltotta még megmarad...És leginkább ezen kellene dolgozni, hogy azt a belső, természetes egyensúlyt visszaállítsuk. Ráadásul egy gyógyszernek nem kevés mellékhatása is van. Nyilván nem feltétlenül alakul ki bármi is ezek közül, de sokszor elindíthatnak olyan belső folyamatokat (rossz irányban) amik az addig meglévő betegséget súlyosbítják. Na és aztán ekkor jön a még több gyógyszer, 5-6 vagy akár ennél is több. De azon nem gondolkozik el senki, hogyha egy-két gyógyszer nem gyógyít meg valakit akkor mondjuk 5-6 vagy akár 10 sem fog?! (Igen, Lenkei is ezen az állásponton van és én is)

Azt azonban hozzátenném hogy nem a gyógyszerek ellen vagyok! Vannak nagyon hasznos gyógyszerek, ez tény.

A C-vitaminnal is hasonló a helyzet. Az valóban igaz hogy a felesleges mennyiség távozik a vizelettel. Na de azt tudjuk hogy mennyi is a napi adagja egy felnőtt embernek? :) Mert nem annyi amit hirdetnek, közel sem..

És még számos dologgal kapcsolatosan megy a félrevezetés.

Lehet lepontozni, engem nagyon hat meg..de most jólesett leírni a véleményem. :)

2015. szept. 16. 15:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!