A munkanélkülieknek kötelezővé tennétek a közmunkát?
Sok a munkanélküli, aki nem is akar igazán munkát keresni. Vagy ami van nem felel meg neki.
Sokan azon az állásponton vannak hogy ha munkanélküli, akkor menjen közmunkára mert így legalább a munkájáért pénzt kap. Ti köteleznétek a munkanélkülieket a közmunkára?
"Anyukám például nem dolgozik, viszi a háztartást. Apukám fizeti utána a tb-t meg a nyugdíjjárulékot."
Ez így teljesen rendben van. Egészen addig, amíg:
- aput ki nem rúgják
- apu le nem rokkan, vagy munkaképtelenné nem válik
- apu be nem újít valami 20 éves kis bulát, és el nem válik
Mert akkor nagy córesz van.
"Szégyen ez az ország" valóban az , csak nem tudom akkor
ki szavazza meg huszonvalahány éve ugyanazta hatalmat.
Mikor változásra lenne lehetőség a magyar nép behúzza fülét farkát és hagyja hogy továbbra is Európa szolgájának nézzék. Ez a szégyen.
"A munkanélkülieknek kötelezővé tennétek a közmunkát?"
Miért, ki az aki munka nélkül akar pénzt kapni?
Tudom, persze mindenki inkább menne a strandra és vásárolni abból a pénzből amit kapott a "nagybácsitól" már ha van jó pénzes nagybátyó. Az kellemesebb, de ha valamiből meg akarunk élni, akkor általában dolgozni kell valamit. Ha nincs elég munkahely, akkor vállalni kell olyan munkát amit adni tudnak,pl. közmunkát. Az is legalább a duplája, mint akorábban a segély volt. Mindenkinek ott a lehetőség megkapni annak a kétszeresét, amit korábban ingyen adtak. A fizetést senkinek nem adják ingyen, csak azért mert megszületett.
Persze az a megélhetéshez kevés, de a munkanélküli segély még kevesebb volt. Aki abból fenn tudta tartani magát, annak a duplája biztosan elég annyira, amennyire a feléből ki tudott jönni.
Nem kell közmunka ahhoz, hogy az emberek dolgozni akarjanak.
Én 2012-ben egy kis angol faluban dolgoztam egy húsfeldolgozóban, minimálbérért. Nagyon drága volt a falu, megtakarításom alig volt, mert adósságot is fizettem közben vissza, és egy nap szóltak, hogy kapok egy hétnyi fizetést végkielégítésként, és köszönik szépen, de mehetek is haza.
Bementem a Jobcentrebe, ott közölték, hogy adnak heti 71 font segélyt, plusz kapok az önkormányzattól heti 50 font lakhatási támogatást.
Azaz kaptam olyan 485 fontot egy hónapra, ebből a lakás és a rezsi megevett olyan 260-at, a többiből nagyon nehezen, de ki tudtam jönni, úgy, hogy az adósságaimból csak minimálisat törlesztettem. A segély határozatlan ideig jár, és csak annyit kell érte csinálni, hogy hetente 5 munkára jelentkezek, ezt beírom egy füzetbe, és kéthetente bemutatom a Jobcentreben. Ha akartam volna, elvegetálhattam volna akármeddig. Helyette kaptam segítséget, a Jobcentre saját honlapján rengeteg állásajánlat volt, amelyeket az internetről és újságokból gyűjtöttek össze. Amikor lett elég pénzem, elköltöztem Plymouthba, ahol aztán két hónapon belül lett munkám. Összesen 9 hónapig voltam munkanélküli, ezalatt kétszer végeztem egy hetes munkát az önkormányzatnak (parkolókban irányítottam a forgalmat az ünnepek alatt) ezért viszont nem valami közmunkás bért kaptam, hanem rendes minimálbért órabérben számolva.
Ha elküldenek akkor engem kötelező közmunkára, az nagyon megbas.zott volna. Nem biztos, hogy be tudtam volna menni interjúkra. Helyette kaptam rendes, érezhető segítséget, és be is jött. A mostani állásomat a Jobcentren keresztül találtam.
EZ az amit működik, nem a ku.va közmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!