Hogyan lehet megkeresni az átlagbért?
Mondjuk egy dél-keleti megyében lévő kisvárosban, diploma nélkül, középszintű végzettséggel.
A hírportálokon a kommentelők szerint könnyen megkereshető.
Audiban forgácsolóként a kezdő fizetés 150 ezer körül van. Volt olyan kollégám, aki már 14 éve dolgozik ott és 250 körül keresett + rengeteg juttatás. Igaz, ők 12 óráztak két műszakban, viszont egy átlagos héten csak 4 napot kellett dolgozni, havonta egyszer meg csak hármat.
De ehhez tudni kell használni a CNC gépeket is. Egyébként faterom is CNC-s gépbeállító és 220 fölött keres, évente kétszeri prémiummal (nem az Audinál, hanem vidéken).
(Én meg egy "szaros" mérnök vagyok, 120 ezres kezdőfizetéssel, de ez már más tészta........)
15: Egy egyszerű vidéki megyeszékhelyen működő magyar cégnél. Konkrétumokat értelemszerűen nem szeretnék mondani.
(Egyébként szakemberhiány van, ezért ilyen magasak a bérek. Folyamatosan hirdetnek, de nem találnak még kezdőt sem.)
Így olvasva titeket, nem értem mire kellene annyira büszkének lennünk a gazdaságot illetően. Meglehet keresni jó hónapban 3 MŰSZAKBAN egy MULTINÁL a 150-et? Hát ez nagyon jó. És ha még azt vesszük, hogy 150-ből még annyira élni se lehet.....nem vágom mi fejlődött itt életszínvonalilag 5 év alatt.
Egyre hihetőbb nekem ez a 3-4 millió szegény. Pedig nem vagyok az a populista hiszékeny, de a környezetemből kiindulva, meg ezekből....
"nem vágom mi fejlődött itt életszínvonalilag 5 év alatt."
Hát azt én sem.
Nekem csak az tűnik fel, hogy évről-évre egyre drágább minden a boltban, a fizetés pedig nem nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!