Tanár ellen felhasználható hangfelvétel?
Az illegálisan készített hangfelvétel ..polgári perben talán... de büntetőperben nem használható fel. Mellesleg a tanár beperelhet, mert nem kértél engedélyt a hangrögzítésre.
Az hogy mit mond az órán és mit tesz az két külön dolog.
Bizonyítanod kell azt is, hogy olyan követelményeket támaszt, amire nem készített fel.
Meg tudom érteni, kedves kérdező. Nálunk is ugyanez volt a helyzet a gimiben! A matek tanárnőnk nem tanított jól. aki nem értette az anyagot, problémázni kezdett ahelyett, hogy elmagyarázta volna még egyszer kedvesen. Az osztályomban emiatt sokan titokban külön matektanárhoz jártak. Én is, és az én tanárom mondta, hogy a matektudásom 4-es lehet, nem pedig hármas meg kettes, mert látta, hogy értettem a feladatokat.
A mi szüleinknek se tetszett a matek tanárnőnk viselkedése, oktatása, de nem tudtunk vele mit kezdeni. Az ofőnk is értette a problémáinkat, de lecserélni nem lehetett... kirúgni sem, mert nem tudtak volna találni egy másik tanárt gyorsan.
ami a hangfelvételt illeti: szerintem illegális, ha az engedélye nélkül játszod le másoknak.
Lehet az iskola fenntartójához fordulni (valszeg önkormányzat, oktatási osztály), vagy ombudsmanhoz. Elindult a tanfelügyelet is. A hangfelvételt nem tudjátok hivatalosan használni, de tanúskodni tudtok.
Amúgy ha a szülők ki vannak akadva, nekik kellene lépni testületileg, komolyabban veszik a felnőtteket (bocs, de ez van.)
Hülyeséget beszéltek, hangfelvétel simán felhasználható.
Egyébként első körben emailben csatolva az igazgatónak, ha nem változik a helyzet akkor ki a netre.
Ha jól csináljátok igazi mém sztárt tudtok belőle csinálni!;)
7-es, ez hülyeség, ne biztasd őket ilyesmire. Csak az érintett hozzájárulásával készíthető hangfelvétel, ha nyilvánosságra hozzák, azért még kártérítést is követelhet az illető.
Ha valóban vannak olyan feladatok a dolgozatokban, amik nem szerepelnek a tantervben, annak nyoma van. Az aktuális év tanterve, a követelmények, tanmenet (minden tárgyból) nyilvános minden oktatási intézményben, kötelezően hozzáférhetővé kell tenni a tanév elején, általában a honlapon teszik közzé. A dolgozatokat pedig elvileg meg kell őrizni. Így összevethető, mi az, amit vettetek, és mi az, amit a tanár számonkér.
Ez egy dedósnak tűnő anyag, de minden benne van, ami szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!