Hogyan oldanád meg a hazai cigányság problémáját?
Úgy látom ezt a kérdést vmi cigány tette fel. Aki negatív választ adott az mind le van pontozva.
Egyébként egyszerű a válasz : bumm a fejbe...
Adókedvezmény, illetve a családi pótlék egy részének természetben, élelmiszerben vagy ételjegyben történő kiadása. Ez szerintem nem lenne megrendítő, hiszen a pótlék azt a célt szolgálja, hogy könnyebb legyen a gyermeket eltartani. A teljes összeget viszont semmiképp nem így adnám ki, mert kell a ruházkodásra is, és felmerülhetnek olyan költségek, amikkel a család nem számolt.
Egy dolog viszont bánt. nagy egyenlőség címszavával egyenlőtlenség van az országban. Nem járja, hogy azonos körülmények közt élő cigány fiatal könnyebben jut be iskolákba, mint nem cigány, és egy másik probléma ezzel: sokan visszaélnek a rendszerrel, és annak vallják magukat, holott nem azok.
Kedves utolsó hozzászóló, én vagyok a címzetted.
Előre bocsátanám, hogy jó néhány cigány baráttal rendelkezem, és nem elzavarni akarom a jó embereket akik e népcsoportból kikerülnek. Nem én vagyok az, aki ne fogadna pozitívan egy kezdeményezést, de úgy látom, hogyha nem ők kezdenek tenni valamit a jobb megítélésért, akkor nem lesz változás.
Túl mélyre süllyedt a megítélésük, és ha valaki rákényszeríti az elfogadást, mert ez alapvető emberi tulajdonság, azokra, akik megszenvedték a dolgot, vagy rossz tapasztalatokat hallottak, és keserűvé váltak, no azzal nem fog elérni változást.
Márpedig a fejekben rendet kellene tenni, mindkét részről, de könnyebbnek látom azt hogy egy ilyen kezdeményezéssel enyhüljön a gond. Könnyebb együtt úszni az árral, mint szembe menni vele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!