Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan oldanád meg a hazai...

Hogyan oldanád meg a hazai cigányság problémáját?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 16:01
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
Speciel a mi várusonkba volt olyan hogy nagyon sok cigány VOLT(most nincs) aa városnak volt pénze és a cigányoknak vett házat és a hülyék hogy ne hagyták volna ki...
2010. febr. 22. 15:36
 22/56 anonim válasza:
100%

Sajnos a probléma akkor is probléma ha a sok liberális aki életében nem lakott az említett népcsoport közelében azt mondja minden rendben...

A következőt látom: 2 munkahelyem van, általában 72 órát dolgozom hetente. Emellett van egy saját vállalkozásom ami folyamatos bevételt nem termel. Ebből "meg tudtam engedni" magamnak hogy 28 évesen megvegyünk párommal egy panellakást (persze hitelre), illetve hogy 30 évesen el merjük vállalni az első gyereket. A lakáshitel törleztés, rezsi, közlekedés, pelenka, bébiétel stb. gyakorlatilag lenulláz hó végére.

Ezzel szemben szülőfalunkban a 13 éves lányok már az első gyereket várják, észre se vesszük és már 6-7 gyereken túl is vannak. Apu otthon van mert "egészségügyi okokból" munkaképtelen, épp csak az orvoshoz az asszony jár helyette a papírokért mert ő épp feketén dolgozik...a gyerekek a hét minden napján, napszaktól függetlenül a ház előtt ülnek és ordíttatják a zenét az autóban, az anyjuk délben felkel, kiordít hogy kussoljanak és ezzel le is tudta a napi nevelést. 50 méterre a közkúthoz autóval járnak kannákkal vízért, a kertben méteres gaz (egyszer osztott az önkormányzat ültetni való krumplit, 1 hét alatt felélték, ültetve persze nem lett belőle...) Este aztán előkerül a körberohadt kisbusz, elöl a rendszám levéve hátul összesarazva - egész éjjel jönnek-mennek vele, mikor-melyikük háza előtt megállva kipakolni, majd hajnalban jön az égő kábelszigetelés szaga...segélyezéskor a posta előtt armageddon van, szerencsétlen postást szét akarják tépni. Közgyógyra sorban íratják maguknak a kültéri elektromos kocsit (nem tudom mi a pontos neve, úgy néz ki mint egy golfautó) lassan már minden második azzal jár. Ja! Volt egy biztonsági cég megbízva hogy járőrözzön, ezek meg aláírást gyűjtöttek hogy meg kell szüntetni... A faluban az ingatlanárak a béka segge alatt. Nem akarom elhinni hogy ez így jól van.

Direkt nem írtam le melyik faluról van szó, így több száz (ezer?) településre lehet igaz. Gyanítom kedves kisebbségvédelmi ombudsmant szívesen látnák pár hétre mindenhol.

2010. febr. 23. 06:36
 23/56 anonim válasza:
22%

A cigányság problémát véleményem szerint már nem lehet megoldani. Gondoljatok bele, hogy a szerbek kezei közül is kicsúszott az albán-kérdés, és ez alatt nem azt értem, hogy abba kellett hagyniuk az öldöklést (mert az borzasztó!), hanem azt, hogy a 20. sázad második felétől Koszovóban megváltoztak a népesség-arányok, és az albán kisebbség hirtelen többség lett. Magyarországon is vannak olyan települések, ahol többséget képeznek a cigányok. Ez az ő népesedéspolitikájuknak köszönhető. Ha gazdagok lennének, akkor is ennyi gyerekük lenne, és így hogy segélyből élnek, így is annyi gyermeket vállalnak, mintha megengedhetnék maguknak.

Ezen nem fogunk tudni változtatni, és nem is szabad. Változtatni azon kell, hogy ne kerüljenek továbbra is a perifériára, tanuljanak meg magyarul, tanuljanak szakmát, és dolgozzanak. Így is lesz sok olyan aki segélyből kíván megélni, de ilyenek a magyarok között is vannak, ne feledjük. Az meg hogy lopnak...hát lopnak a magyarok is, csak ők nem tyúkot hanem áfát, meg stb., és nem értem, hogy az miért bocsánatosabb bűn?

A cigányoknak meg kell adni a lehetőséget, fel kell őket karolni. Ennyit tehetünk, és meg is kell tennünk. Megváltoztatni őket nem tudjuk alapjában, jobb ha elfogadjuk őket, befogadjuk őket! Ha nem tesszük az lesz mint Koszovóban. Vérszemet kapnak, elkezdik kiépíteni a bűnözésből megszerzett pénzből a saját infrastruktúrájukat, és egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy egyik másik megyénk a függetlenségéért kampányol nemzetközi színtéren!

2010. febr. 23. 09:28
 24/56 anonim válasza:
100%
Én még annyit tennék hozzá a témához, hogy ezek a törekvések (segíteni őket) már rég megvannak, speciel engem felháborított, hogy mikor felsőoktatásba jelentkeztem, átnéztem az adható plusz pontok listáját, és kb. 25 pontot kapnak csak azért, mert 'hátrányos helyzetűek'... Igen, megkülönböztetés van, de a hiedelemmel ellentétben, az nem mindig negatív.
2010. febr. 23. 10:34
 25/56 anonim válasza:
71%

Unios ország vagyunk szorjuk szét öket a világban, hadd dolgozzaonak. Munka utakat kell nekik szervezni, pl: narancsszedésre. Ott nincs elöitélet, csak munka.

Vagy ha nem tetszik itthon ne kaphasson segélyt. A fehér ember se kap ha nem dolgozik, és ezek sose dolgoztak, azt se értem mire fől jár nekik egyáltalán bármi is. A gyerekek meg ha nem járnak iskolában és nem érik el a 3átlagot akkor mire föl adjuk a segélyt?

Aki nem tanúl arra ne is járjon a családi támogatás!!!

Ha már büdős a munka legalább tanúljonak, az nem vál kárukra és a tankönyvek se fajgyülölök!

2010. febr. 23. 11:03
 26/56 anonim ***** válasza:
100%

Jo otletnek tunik ez, hogy adokedvezmeny igy meg ugy... De lof@szt! Ha dolgozik minek neki segely?! En miert nem kapok segelyt amiert dolgozok?? Kissebseg a ... f@szom. 10 gyerekkel inkabb tobbseg!

S.

2010. febr. 23. 16:09
 27/56 anonim ***** válasza:
100%
az adókedvezméynt pont az a lényeg, hogy MINDENKI kapná, ha roma ha nem, a lényeg a gyermekszámon múlik. Így megérné elmenni dolgozni. Ma nem.
2010. febr. 23. 16:13
 28/56 anonim válasza:
100%
Elviekben ugyanúgy, de azért jóval humánusabban, mint ahogy annak idején minket magyarokat is rászorított Európa, hogy Európában kalandozás helyett dolgozni kell.
2010. febr. 23. 16:47
 29/56 anonim ***** válasza:
57%

gyerekek el vagytok tévedve nem kicsit.most leírom mi lenne a megoldás.

a rászoruló kapjon vmennyi segélyt,mert mégiscsak 2010-et írunk.de nem pénz formájában.max kaja,ruha.

aki nem tud beilleszkedni a táradalomra,irány a sitt.a börtön önellátó lenne,a rabok fegyveres őrök melett meloznának.meg lenne szabva a norma,ha nincsenek meg vele,nem esznek.nem kell végzettség az olyan melohoz mint pl.:autópályán lapátolni,bánya,árvívédelem,közterületek fenntartása,és még sorolhatnám.fel kellene venni jó pár őrt,az is sok plussz munkahely.

a rendőröknek hatalmat kellene adni-persze aki visszaél vele-akár tarkónlövés.

sry most nem tudom befejezni,mert vki dolgozik is ebben az országban.

bb

2010. febr. 23. 18:28
 30/56 anonim válasza:
78%
Kémiai reakcióval,plussz egy kis fizika:kamra,csapok és gáz...
2010. febr. 23. 21:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!