Ismertek olyan egyesületeket/szervezeteket, akik igazságot szolgáltatnak akkor, ha a törvény nem segít?
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
Tehát így is vétség és 2 év jár érte. Újra megkérdezem: miben nem segít a "törvény"?
"Most akkor be kellene perelnem az illetőt, amivel újabb pénzt húznak le rólam?"
Ne, ne pereld be fogadj verőlegényeket, akik gondolom szintén nem ingyen viszik vásárra a bőrüket az önbíráskodásért, fizess ki nekik legalább húszezret és semmi garancia nem lesz arra, hogy viszontlátod a 47000Ft-ot, alternatíva lehetne egy peres eljárás megindítása, ami ha jól tudom a te esetedben csak hétezer forint lenne, de ha ennyire nem akarod, hogy "pénzt húzzanak le rólad", akkor önbíráskodj csak, aztán a végén majd neked kell félmilliós kártérítést fizetni...
De én msom kezeimet, mi itt szóltunk!
Az adott illetőknek felajánlanám azt a 47 ezer forintot tiszteletdíj gyanánt.
Ha perre viszem az ügyet is benne van az, hogy a csaló leüli a büntetést és nem fizet nekem. És valószínűleg ez történne, ugyanis az ügymenet alatt kiderült, hogy amikor a feljelentést tettem is éppen börtönben volt valamelyik kedves családtagja. A nyomozó azt mondta, hogy ez így megy náluk, valaki mindig leüli azt a pár hónapot és élnek vígan mint Marci Hevesen. És az eszem megáll, hogy ott van a rendőrség kezében minden, a címtől kezdve a megdönthetetlen bizonyíték és SEMMIT SEM CSINÁL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!