Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Be kellene szüntetni a politik...

Be kellene szüntetni a politikát. Úgyis csak negatív hatással van a népre. (? )

Figyelt kérdés
2015. márc. 3. 11:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
45%
Erre már én is gondoltam, hogy politika nélkül jobb lehetne a világ. Egyszer talán el is jut oda az emberiség. Csak jó lenne ha az az egyszer mondjuk holnap lenne.
2015. márc. 3. 12:04
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Jaja persze, jó dolog is az anarchia...
2015. márc. 3. 12:07
 3/22 A kérdező kommentje:

12:07

Máris politikai fogalommal dobálózol...

Erre sem lenne szükség...

2015. márc. 3. 12:11
 4/22 anonim ***** válasza:
43%
Be van szüntetve. Az nem politika, hogy egy ....... megmondja a tutit "oszt jonapot". Csak az a baj, hogy ez még rosszabb hatással van a népre!!!!
2015. márc. 3. 12:17
 5/22 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit értesz "politika" alatt. Ha kizárólag a hatalmi versengést, a tolvaj politikusokat, akkor még talán van is értelme, bár szerintem nem sok.

Véleményem szerint a "politika" ennél egy kicsit tágabb fogalom, a társadalom fenntartásával és működtetésével kapcsolatos tevékenység, amely sok mindenre kiterjed. Ha már két ember össze áll, és "közösséget" alkot, akkor ott kellenek, hogy legyenek szabályok, amik a közösségi együttélést elősegítik. Ha meg már szabályokról, szabályozásról beszélünk, akkor az meg már valahol politika. Mert valakinek, valakiknek (pl. tanács) szabályokat kell alkotnia (kvázi törvényhozás), a szabályok betartását felügyelni és a szabályokat megsértőket szankcionálni (büntetőjog). Stb. stb. stb.

Ez kb. olyan felvetés, hogy ne közlekedjünk, és akkor nem történnének balesetek.

Persze értem a kérdésed lényegét, de a megközelítés szerintem hibás. A politikát nem lehet beszüntetni.

2015. márc. 3. 12:19
 6/22 A kérdező kommentje:

12:17

Részben egyetértek veled, ez a mai állapot nem jó.

Viszont, attól még létezik a politika.

2015. márc. 3. 12:19
 7/22 A kérdező kommentje:

Zápor (12:19)

Megértem a megközelítésed. Van benne igazság, nem is kevés, de én politika alatt főként azt értem, hogy az embereket egymásnak ugrasztják, a politikusok is csak egymással veszekednek, és, - ahogy mondtad is -, meglopják a népet. (Ráadásul, ezen a weblapon is megfigyelhető a korábban említett "vitatkozás".)

Ilyen szempontból értelmetlennek tartom az egészet.

2015. márc. 3. 12:31
 8/22 A kérdező kommentje:
...És rossz döntéseket hoznak.
2015. márc. 3. 12:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

A gond az, hogy mi legyen helyette?

A királyság nem jó, mert akkor ugye mindenki szív és csak a királynak jó.

A demokrácia nem jó mert akkor a politikusok és a hozzájuk köthető köröknek jó a kisember ugyanúgy le van szarva.

Az anarchia nem jó, mert ha mindenkinek mindent szabad mert nem korlátozza senki akkor a kisembert szombati passzióból koncolják fel a főtéren, mert az ember ilyen állat.

Akkor mi a jó megoldás? Isten? Idegenek? Ki vezesse az emberiséget?

2015. márc. 3. 13:02
 10/22 A kérdező kommentje:

13:02

Igen, ez egy jó kérdés.

2015. márc. 3. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!