Be kellene szüntetni a politikát. Úgyis csak negatív hatással van a népre. (? )
12:07
Máris politikai fogalommal dobálózol...
Erre sem lenne szükség...
Attól függ, mit értesz "politika" alatt. Ha kizárólag a hatalmi versengést, a tolvaj politikusokat, akkor még talán van is értelme, bár szerintem nem sok.
Véleményem szerint a "politika" ennél egy kicsit tágabb fogalom, a társadalom fenntartásával és működtetésével kapcsolatos tevékenység, amely sok mindenre kiterjed. Ha már két ember össze áll, és "közösséget" alkot, akkor ott kellenek, hogy legyenek szabályok, amik a közösségi együttélést elősegítik. Ha meg már szabályokról, szabályozásról beszélünk, akkor az meg már valahol politika. Mert valakinek, valakiknek (pl. tanács) szabályokat kell alkotnia (kvázi törvényhozás), a szabályok betartását felügyelni és a szabályokat megsértőket szankcionálni (büntetőjog). Stb. stb. stb.
Ez kb. olyan felvetés, hogy ne közlekedjünk, és akkor nem történnének balesetek.
Persze értem a kérdésed lényegét, de a megközelítés szerintem hibás. A politikát nem lehet beszüntetni.
12:17
Részben egyetértek veled, ez a mai állapot nem jó.
Viszont, attól még létezik a politika.
Zápor (12:19)
Megértem a megközelítésed. Van benne igazság, nem is kevés, de én politika alatt főként azt értem, hogy az embereket egymásnak ugrasztják, a politikusok is csak egymással veszekednek, és, - ahogy mondtad is -, meglopják a népet. (Ráadásul, ezen a weblapon is megfigyelhető a korábban említett "vitatkozás".)
Ilyen szempontból értelmetlennek tartom az egészet.
A gond az, hogy mi legyen helyette?
A királyság nem jó, mert akkor ugye mindenki szív és csak a királynak jó.
A demokrácia nem jó mert akkor a politikusok és a hozzájuk köthető köröknek jó a kisember ugyanúgy le van szarva.
Az anarchia nem jó, mert ha mindenkinek mindent szabad mert nem korlátozza senki akkor a kisembert szombati passzióból koncolják fel a főtéren, mert az ember ilyen állat.
Akkor mi a jó megoldás? Isten? Idegenek? Ki vezesse az emberiséget?
13:02
Igen, ez egy jó kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!