Mit jelent az hogy termelékenység?
Sőt, a foglalkoztatottak száma is növekedett...aha, nem szabad megenni minden statisztikát, mert sokat hamisítanak. Amíg Magyarországon egy tucat közmukás kaszával és puszta kézzel 2 hét alatt tisztít meg egy árokpartot, addig Hollandiában ezt célgéppel 20 perc alatt megoldja 1 ember: https://www.youtube.com/watch?v=c7CFzDepXfM
Hát ezt jelenti a termelékenység! Ahhoz, hogy ez javuljon, elsősorban oktatásra (szakképzett munkaerőre) van szükség. Én pl. mindig jókat derülök a magyar közigazgatásban dolgozók számítástechnikai tudásán - ott ülnek 8 órát a számítógép mögött, de a CTRL+C / CTRL+V-t nem imserik, gyakorlatilag a bagázs 3/4-e hasznavehetetlen. A megfelelő munkaeszközökkel szintén javítható a termlékenység, hogy csak a traktoros példára visszautaljak.
"Én pl. mindig jókat derülök a magyar közigazgatásban dolgozók számítástechnikai tudásán - ott ülnek 8 órát a számítógép mögött, de a CTRL+C / CTRL+V-t nem imserik, gyakorlatilag a bagázs 3/4-e hasznavehetetlen."
Én meg az ilyen kocaközgazdászokon, akik azt képzelik, hogy ha olvassák a gazdasági rovat cikkeit, már mindjárt képesek átlátni bonyolult rendszereket, és feljogosítva érzik magukat arra, hogy százezrekről mondjanak értékítéletet.
Régen aratáskor a tűző napon 100 ember sarlózta a kalászokat, felszedték a földről, kévébe kötötték, felrakodták a lovaskocsira, elvitték csépelni, kicsépelték, stb.
Ezt a sok melót most egy ember csinálja egy légkondicionált kombájnban ülve, a másik 99 meg addig foglalkozhat valami mással.
Ezt jelenti a termelékenység.
A rendkívül magas adó és járulékterhek miatt alacsony Magyarországon a termelékenység.
Túl sok előírásnak szabálynak bevallásnak kell eleget tennie a cégeknek és emellé társul egy tőkeszegény környezet is, lassú bürokrácia (kivéve a pénzbehajtás).
Gyakorlatilag nincs belső fogyasztói piac.
Nem a dolgozókkal van a baj, ha belegondolsz 300 métert ausztriába átlépsz ott már 1600 eurót kapsz ugyanazért a munkáért amit idehaza 220 euroért végeztél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!