Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti szeretitek ezt az országot,...

Ti szeretitek ezt az országot, szeretek magyarnak lenni?

Figyelt kérdés

Én nem igazán, eddig semmi előnyöm nem származott abból hogy itt lakom, vagy hogy itt élek.

Pedig sokan mondják, hogy milyen különleges nép a magyar, milyen szép a nyelvünk stb. hát én nem ezt vettem észre, elég egy undorító népség szerintem az az igazság.

Ti hogy gondoljátok? Érdemes innen elhúzni vagy lesz -e valaha jobb a helyzet mint gazdaságilag, mint emberileg?

2015. jan. 17. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"hát én nem ezt vettem észre, elég egy undorító népség szerintem az az igazság."

Igen, mert a lakosság 80%-a nem magyar származású. De a magyar nem egy undorító népség. "

Magyarország lakóiból több mint 90% vallotta magát magyarnak. Bármekkora magyar is vagy, nincs jogod megtagadni annak a sok-sok magyarnak a magyarságát.

-----

Kedves kérdező:

--> Természetesen a magyarságnak is vannak hibái, mint minden más nemzetnek. Szeretem a magyar népet, akkor is szeretném, ha ezerszer több hibája is lenne.

......

"milyen szép a nyelvünk stb. hát én nem ezt vettem észre,"

--> Nekem mindig is tetszett a magyar nyelv, és mindig is tetszeni fog. Szerintem a legszebb nyelv a világon. Talán ha sokáig élnél olyanok között akik nem beszélik ezt a nyelvet, talán te is másként értékelnéd.

El sem tudod képzelni, hogy mit érzek, mikor felszállok a buszra (itt Erdélyben az emberek gyakran beszélgetnek egymással buszozás közben), és közel hozzád ül két ember, akik egymással magyarul beszélnek.

2015. jan. 17. 14:48
 12/16 A kérdező kommentje:
"hát én ezt nem vettem észre" > arra értettem, hogy milyen különleges nép a magyar, azt nem vettem észre, természetesen szép a nyelvünk. Ha különleges nép lenne a magyar, akkor nem lennénk ekkora szarba, azért mi is hozzájárultunk ahhoz hogy kik vezessék ezt az országot. Más országokban ha ilyen lenne, az ott élő emberek éjjel-nappal tüntetnének stb. legalábbis szerintem.
2015. jan. 17. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:

Olyan ez az ország, mint Hong Kong. Évente pár napra tök jó eljönni ide és körülnézni. Szép ország, szép lányok, jó kaják, szép tájak, szép épületek, de normálisan itt élni lehetetlen.

Én el szeretnék és ha összeszedem magam, akkor el is fogok menni innen Ausztriába, vagy Németországba. Remélhetőleg pár hét múlva meglesz a mérnöki diplomám is és már csak a németet kell egy kicsit felfrissítenem.

Utána meg csak ünnepekkor nézek nagy ritkán vissza és nem fogom bánni.

2015. jan. 17. 15:22
 14/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, sajnos rákényszerít minket ez az ország hogy meneküljünk. Ne is csodálkozzon a kormány, hogy miért akarunk elmenni ilyen sokan, ha megkérdezel egy fiatalt, mondjuk a 25 éves alatti korosztályt, mindenki menne el innen, és legtöbbnek van is terve hogy hova, és legtöbb el is fog menni. Úgyhogy nem tudom hogy mi lesz ezzel az országgal kb. 5-10 év múlva, de kíváncsian várom, de valószínűleg már nem leszek itt.
2015. jan. 17. 15:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Elvagyok még jelenleg az országban.

"Én nem igazán, eddig semmi előnyöm nem származott abból hogy itt lakom, vagy hogy itt élek.

Pedig sokan mondják, hogy milyen különleges nép a magyar, milyen szép a nyelvünk stb. hát én nem ezt vettem észre, elég egy undorító népség szerintem az az igazság."

Ó te szegény drága! Ilyenkor legalább lenyugszol amikor az ilyesmi kitör belőled? :D

2015. jan. 17. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, te egy igazi hazaáruló vagy kedves kérdező, látod hogy baj van de az helyett hogy te magad próbálnád javítani a problémákat inkább elhúzol olyan országba ahol ezeket már rendbe hozták. Persze nem kérhetünk számon valakit azért mert csak 1 élete van és azt jól akarja élni...
2017. júl. 14. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!