Megszűnt az európai kultúra?
Lánczi András a Századvég kuratóriumi elnöke azt mondta ma a Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában (12.30., ismétlés: 18.30), hogy a muszlimok azért nem integrálódnak az európai kultúrába, mert az már megszűnt, így abba nem is lehet integrálódni. A helyén egy nihilista, hedonista, önpusztító ellenkultúra jött létre, ami érthetően nem lehet vonzó egy kívülállónak.
Azért is érdekelnének a vélemények, mert Lánczi nem egy egyéni véleményt fogalmazott meg, a magyar jobboldalon általánosnak tűnik ez a vélekedés, több megmondóembertől hallottam már hasonlókat. De nem lehet, hogy csak átalakul a világ, és a mi jobboldalunk ezt nem érti?
Hát azt lehet valamilyen szinten mondani hogy "megszűnt", nem mintha valaha lett volna egységes Európai kultúra. De ez egy hosszabb folyamat, alapból mióta az USA létezik, átvette a vezető szerepet, és "kultúra" szinten is őt követi a világ. Az is tény, hogy a mai "mindenkit fogadj el" nevelés teljesen önpusztító, főleg a kultúrára nézve, mert már nem kell követned, mindig más "irányzatok" vannak, amik évente változnak. Alapvetően a vallás sem erős, de az is azt hirdeti hogy fogadj el másokat.
Ezzel szemben ott vannak a Közel-Keleti népek, muszlimok, akik évezredes kultúra és törvények alapján élnek, és sokkal inkább követik a hitüket.
Ebből kifolyólag nem is akarnak megszabadulni a hitüktől, itt tényleg az Európai viselkedésforma a hibás, ami ahelyett hogy kizárná az oda nem illőket, inkább "befogadja" és 10 alkalmazkodjon 1-hez alapon viszonyul hozzá.
Ebből előbb utóbb az fog kisülni, hogy megunják ezt az emberek, és eltávolítják ezeket a kisebbségeket, vagy legalábbis megpróbálják, kérdés nem e lesz késő.
Szerintem; a fogyasztói társadalom (értsd: fogyasztásra nevelt emberek csoportja) sehol nem reprezentálja a helyi kultúrát. Mivel - javarészt - nemzetközi szinten ugyanazokat az értékeket, ugyanúgy képviseli. Nagyon kevés az eltérés (meki, nájki, ájpod).
A kultúrák összemosódása ill. eltűnése - szerintem - törvényszerű és természetes folyamat, mivel ahol nagyon sok különféle ember kénytelen tartósan együtt élni, ott elkerülhetetlen egy fajta "közös nevező" kialakulása (vagy a konfrontáció). Ebből nem csak rossz dolgok származhatnak; nagyon sok jó is származott már belőle.
"A nyugati országokban NEM szűnt meg. Sok országban még élnek a hagyományok és a kutúra is. Csak nálunk lett annyira divat Amerika utánzása."
Te se jártál még külföldön
19:16
Mert rasszisták a rokonaid.
"4-es. Nem csak jártam külföldön, de élnek a nyugati országokban rokonaim. Ott még élnek a hagyományok."
Megmondod hogy hol? Nem kötekedésből kérdezem, de én két idegen országban is éltem, és kíváncsi lennék, hogy hol és milyen formában őrzik a hagyományokat, ugyanis amerre én laktam, ott én ebből semmit nem tapasztaltam. Igaz hozzáteszem, hogy nagyvárosokban laktam, és vidéken nyilván mindenhol jobban őrzik a hagyományokat. Ennek ellenére a nagyvárosok, amerre én laktam (Németország, Egyesült Királyság), mindenhol amerikanizálódtak. Ugyanez vonatkozik a médiumokra is, sőt ők terjesztik a filmekkel, zenékkel, stb.-vel együtt. Akinek forog a gyomra attól, hogy mennyi magyarrá megerőszakolt angol szó forog a magyar sajtóban, annak ajánlom figyelmébe a német tévéket, meg fog lepődni.
Sajnos megszűnt, az amcsi liberalizmus betette a lábát és elrothasztott mindent, aminek csak értéke van.
A demokrácia, etika, szabadság (nem az amerikai értelemben vett "szabadság") amelyek errőla kontinensről erednek, már sehol sincsenek sajnos. A politikai ideológiák tengerében meg a média áldásos hatásának köszönhetően elveszett minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!