Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nyugati vagy keleti kultúra?...

Nyugati vagy keleti kultúra? Ti sem tudtok dönteni?

Figyelt kérdés

A keleti kultúrában nőttem fel, azt érzem jobban magaménak, de nem tetszik az intoleranciája és maradisága.

A nyugati kultúrában tetszik, hogy fejlett, haladó szellemű, viszont legszívesebben falba verném a fejem, amikor azt hiszik, hogy nálunk még mindig lovon járnak, Romániában meg vámpírok élnek.

Keleti kultúra alatt Magyarországot és Romániát, Nyugati kultúra alatt Amerikát értem.

Ti hogy vagytok ezzel?

2014. okt. 13. 20:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amerika?

Mondjuk egy déli államokbeli kultúra az már döfi. Ha bejön a betörő a telkemre, jogom van lelőni. A rendőr először lő, utána kérdez. Az ember annyit ér, amennyit elér az életben, tehát jogod van törekedni a sikerre, és ha nem törekedsz jogod van éhenhalni.

2014. okt. 13. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ezzel azt szerettem volna mondani, hogy a nyugati, és amerikai kultúra sem egységes. A magyar kultúrát meg a románnal egy kalap alá venni szintén kicsit túlzás...
2014. okt. 13. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Nálam a "Nyugati kultúra" többet jelent Amerikánál...főleg hogy "Amerika" fele Közép és Dél-Amerika, azt meg nehezen lehet nyugati kultúrának nevezni.

Magyarország meg nem keleti kultúra...

Arról nem is beszélve hogy a Románoknál alapból túlzás "kultúráról" beszélni...

2014. okt. 13. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
59%

Legyen mindkettőből valami ami ér is valamit és Magyar.o nem "keleti" egyébként!

És igaza lehet az előttem szólónak, a románok és a kultúra két különálló dolog.

A nyugatéból a túlzott, sok hülyeség nem kellene, értem ezalatt bűnözőbabusgatást, meg még pár dolgot lehetne említeni.

A keletiből meg a úgymond féldiktatúrára hajlást, satöbbit.

2014. okt. 13. 22:01
 5/7 anonim ***** válasza:
10%

Az USA déli részén én is jártam, nekem is szimpatikus az ottani szemlélet.

Az észak-európait borzalmasnak találom, nemsemlegesítés, multikultúra....stb.Borzalmasak.

2014. okt. 13. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egy ésszerű átmenetet a legértelmesebb követni. Szélsőségek felé menni soha nem jó.

A nyugati kultúrában (most inkább Nyugat-európai országokról beszélek, mintsem Amerikáról) sok pozitív dolog van. Ahogy mondtad, a fejlettség, az új ésszerű dolgok, fejlődés irányába való nyitás, a haladás szelleme, viszont ez sem tökéletes.

Sok nyugati ország már "túlliberalizálódott". Az embereket nem tetteik alapján veszik figyelemben, csupán az emberi mivoltuk miatt (és így még azután is, hogy megannyi borzalmat is követtek el, még vannak jogaik), a bevándorlókat szinte minden mennyiségben beengedik (ezzel a multikulturizmus beláthatatlan következményeit vállalják), erre jó példa Franciaország. Satöbbi...

Ugyanígy vannak pozitív és negatív oldalai a keleti kultúrának is. Pozitív a nemzeti érdekek figyelemben tartása, az erősebb (de mégis az közösséget szolgáló) szabályok, törvények.

Leginkább az Észak-európai országok, mint Norvégia, Svédország, Észtország, Dánia, esetleg Hollandia (tudom az utolsó kettőben növekszik a bevándorlás) lennének jó példák egy jó, és fenntartható kulturális berendezkedésű országnak.

Viszont itt, Kelet-Európában a legtöbb országban, köztük Magyarországban, sincsenek meg egy ilyen mérsékelt liberális országhoz szükséges alapok sem.

2014. okt. 13. 22:27
 7/7 Tharos ***** válasza:

"azt hiszik, hogy nálunk még mindig lovon járnak, Romániában meg vámpírok élnek."

Hát ez szörnyű.

Nem is értem, hogy bírsz ki ennyi és ilyen kemény negatívumot.

2014. okt. 14. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!