Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért vallásosak a nagy...

Miért vallásosak a nagy pénzemberek?

Figyelt kérdés
Sok politikus meg bankár mélyen hívő. Ez honnan jön? Szerintem nem reklámértékű mert alapból nem is lehet tudni róluk hogy azok de hogy lehet hogy materialista emberek ennyire hívők ilyen pozíciókban? Nagyon furcsa így a huszonegyedik században.

2015. jan. 5. 22:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem vallásosak és különösen nem hívők. Bármilyen vallásban is hinnének a pénz nem érdekelné őket.
2015. jan. 5. 22:38
 12/17 A kérdező kommentje:
Minek pózolnak akkor? Mert mondom kb csak akkor lehet hallani róla ha rákeres valaki.
2015. jan. 5. 22:39
 13/17 anonim ***** válasza:
Bankárnak meg politikusnak senki nem születik, kereszténynek meg zsidónak viszont igen... Mire "pénzember" lesz valaki már belénevelik a vallást.
2015. jan. 5. 23:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerinted, ha valaki találkozik a Pápával, az már keresztény?

Én nem hiszek Istenben, mégis szívesen találkoznék vele, mert hát na, fontos része a történelemnek. Meg mondjuk mekkora lenne már ,ha egyszer elmesélhetném az unokáimnak, hogy kezeltem a Pápával.

Ne mellesleg, a Pápa fontos politikai tényező, miért ne találkozhatnának vele híres politikusok csak úgy, mindenféle vallási felhang nélkül? Nem értem...

2015. jan. 5. 23:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Egy túrót vallásosak.

Ez csak a politikai marketing része. Meg kell nyerni a vallásos szavazókat.

pl. a republikánusok legmasszívabb táborát a déli államok konzervatív protestáns vallású emberek képezik

(az ír katolikus Kennedy kakukktojás volt)

Nálunk a Fidesz azért lépett koalícióra a KDNP-vel, és azért állítanak közös listát, mert a vallásos réteget akarják megszólítani.

Amin a legnagyobb nevettem, az a Szily Katalin által vezetett MSZP hívő tagozata. :)))

2015. jan. 5. 23:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked személyesen vallották ezt be? Vagy csak pózolnak, hogy te elhiggyél mindenféle ostobaságot?

A nagy pénzember és a politikus két fajta. Nálunk nem, mert nálunk azért lesz valaki politikus, hogy nagy pénzember lehessen. Teheti, engedik neki. Mert elhiszik, ha jót ígér, elhiszik, hogy vallásos, bármit elhisznek neki, már ügyesen se kell csinálnia.

2015. jan. 6. 09:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Miért lenne furcsa?

Egyrészt a szememben semmi sem elítélendő, ami miatt jobb ember leszel ma, mint amilyen tegnap voltál. A legtöbb vallás a jó értelemben vett klasszikus értékeket preferálja; ezért nekem a vallásossággal semmi bajom sincs.

Másrészt a modern materialisták a legnagyobb bigott elmék; vakon hinni a semmi felrobbanásában - a szemeben - legalább olyan léptékű "hitkérdés", mint hinni Istenben, Mohamedben vagy Zeuszban. Descartes, Newton... de ha már a közgazdaságnál tartunk: Gesell, Friedmann (a "láthatatlan kéz" :D )... stb. mind hívő emberek voltak, akik jól megfértek a tudománnyal.

2015. jan. 6. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!