Halálbüntetésnél miért nem hasznosítják az elítélt szerveit?
Kínában például hasznosítják, nincs is akkora szervhiány, mint Európában.
Akiket halálra ítélnek, ők általában valami nagyon súlyos bűnt követtek el.
A belső szerveikre úgysem lesz már szükségük.
Másrészt, így törleszthetnek a társadalomnak a bűnükért.
# 10
Igen, mert próbáltam mindent leírni, amivel egyetértek. Sőt szó szerint próbáltam megtartani mindent belőle, amivel egyetértek, hogy a lehető legjobban tudjuk fókuszálni a problémakört, kizárva ezzel a félreértések lehetőségét. Te magad is, amikor félreértetted, igazából nem kerültél vakvágányra tőle, csupán nem tértél rá arra a sínszakaszra, amit hozzáépítettem a kérdező sínszakaszához.
Hát azért sok múlik azon, hogy hogyan végzik ki a delikvenst.
Villamosszék után a belső szerveiből max. egy jó pörköltet lehetne csinálni, de méreginjekciót követően sem biztos, hogy sokra mennénk a szerveivel.
Talán mert a két legelterjedtebb kivégzési mód, a villamosszék és a méreginjekció is használhatatlanná teszi az illetékes szerveit.
Kínában (eddig, mert most már ott se) is csak a golyó által kivégzettekkel és az akasztottakkal lehetett ezt a trükköt eljátszani.
Alapból, belegondolni, hogy egy pedofil, gyilkos szívével élsz, lehet hogy nem egészséges...
De! Olyan törvény kellene, hogy a pedofil, megerőszakoló, gyilkosoktól minden jogot elvenni. Aztán szépen elaltatva kiszedni a szerveit, és felajánlani a transzplantációra váróknak, de úgy, hogy megmondva, hogy ez egy többszörös gyerekgyilkos szíve, elfogadja-e. Én elfogadnám, ha az életem múlna rajta, de biztosan van olyan, aki így visszautasítaná.
Kis off, de én visszahoznám a halálbüntetés mellett a testi fenyítést is. A sok tizenéves kölök randalíroz, balhézik, verekszik naponta. Ha meg kap egy apait, akkor ők húzzák az orrukat, néha a rendőrségig. Ott kezelésbe kéne venni, aztán mehetne a bajba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!