Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az anarchisták miért akarnak...

Az anarchisták miért akarnak hatalom nélküli rendet? Valami tévhitük van, ami miatt azt hiszik, hogy a rendszer rossz, vagy csak szimplán egy olyan világban szeretnének élni, ahol nincsen hatalom?

Figyelt kérdés

#akaratosság #akarat #anarchia #anarchista #akar #anarchizmus #anarchistákat #anarchistát #anarchizmust
2014. dec. 10. 16:01
1 2
 11/15 matrixszokeveny ***** válasza:

A fenti kérdésre egy "vallásos" válasz

minden rendszerben ott az ördög keze

a rendben pedig nincs

2015. jan. 26. 00:37
 12/15 anonim válasza:
100%

A legszebb és számomra is a legszimpatikusabb ideológia az anarchizmus.

Mielőtt részleteznék pár dolgot kijelentem: Én már megszabadultam a rendszertől. Nincs munkahelyem , nem dolgozok a rabszolgatartóknak , nincs számlám egy banknál se és , személyi igazolványom köhm -rabszolga igazolványom - sincs. Saját magamnak és a családomnak dolgozok. És semmiben nem szenvedek hiányt , van mindenem, amire szükségem van , pénz nélkül élek. És boldog vagyok , hogy megszabadultam az egész agyrém oktatástól , bakoktól , rabszolgatartó munkahelyektől, rabszolgásító vallásoktól és minden egyéb agyrémtől:))) Amikor még tanuló voltam , szörnyen éreztem magam , tudtam , hogy ezzel a világgal valami nagyon nincs rendben és rájöttem hogy a hiba teljes egészében az államok számlájára róható fel. 18 évesen felnyílt a szemem , 19. évem elején pedig kiléptettem magam ebből az undormány kapitalizmusból.

Ahhoz , hogy ez nagyobb arányban megvalósuljon , de még ahhoz is , hogy a jelenlegi rendszerünk jobbá - elviselhetőbbé- váljon ahhoz az embereknek fel kéne végre ébredni és észrevenni , hogy az állam semmi mást nem csinál mint kihasználja , megfeji , zsarolja és nyomorba dönti az embereket.

Kapitalizmus: öl , butít és nyomorba dönt.

A bankok zsarnoksága alatt tartják az egész világot , az embereknek a rabszolgamunkájukért cserébe a kezükbe adnak egy darab papírt aminek az a neve , hogy pénz. Semmilyen fedezete nincsen , korlátlanul nyomtathatják , értéket adhatnak neki , vagy vehetnek el (mesterséges infláció) ha kell.

Hamarosan már nem is nyomtatnak pénzt , mert felváltja az egészet a bakkártyás rendszer , és itt már világosan látszik , hogy egy megfoghatatlan összegről van szó.

Az oktatás gyakorlatilag egy agymosás , aminek az a célja , hogy a gyerekeknek csúfolt leendő rabszolgákat beillesszék eme undorító rendszerbe , fogyasztói társadalomba , kiöljék belőlük az önálló gondolkodást és a szkepticizmust. Ráadásul olyan szinten leterhelik a gyerekeket, hogy másra már ne is maradjon idejük csak a tanyagnak hívott állami propaganda bemagolására. Ugyanezt a célt szolgálják a vallások is , itt Európában főleg a kereszténység az amit görcsösen erőltetnek. A kereszténység az ősi egyiptomi és más közel keleti vallások plagizált változata , amelyet kiszíneztek egy bugyuta rezurrektációs történettel és jellegét átalakították úgy , hogy egy tömegek manipulálására alkalmas rabszolga filozófia váljon belőle. Ugyanakkor nem lehetünk biztosak benne , hogy valamiféle Isten nem létezhet , de abban , hogy a kereszténység csak egy kitalált rabszolga filozófia abban biztosak vagyunk.

Sajnos az igazságról való teljes képet a neten nehéz összerakni. Ott vannak az összeesküvés elméletek ahol ugyan sok jó dolog elhangzik , viszont legalább ugyanannyi ellentmondásos fiktív információ is (pl chemtrail elmélet egyértelműen fiktív)

Ami engem legeslegjobban elszomorít az az , hogy ha valaki mer gondolkodni , nem dől be a politikának csúfolt parasztvakításnak , azokat eltaposásra kerülnek a többi embirka által. Ez pedig nagyon szomorú . Undorodom attól , hogy vannak akik még rajongani is képesek politikusokért.

2015. ápr. 10. 16:04
 13/15 raudaeirikr válasza:

Nehezíti a kifejezést, hogy a "társadalom" és az "anarchizmus" szót is meglehetősen különböző jelenségekre szokták alkalmazni. Például az anrchiára többnyire apokaliptikus káoszként asszociálnak, holott az csak a meglevő túlnépesedett és egymástól globálisan függésben levő populáció szövődményes összefüggéseinek súlyos felborulásakor adódna, egy természetes "anarchikus" állapotra inkább a "harmónia" kifejezés illene. Súlyos probléma, hogy az anarchizmust többnyire egy Társadalmi formaként értelmezik, illetve a meglevő Társadalomra akarják érvényesíteni, gyakran annak "áldásaival" összeegyeztetni - maguk az anarchisták jelentős része is, bár anarchizmusból sokféle van. Pedig ezek össze nem férő dolgok, megvalósításával próbálkozni olyan, mint megkötött betonban úszni próbálni. Itt Biológiai(!) szinten történt nagy félrecsúszás, ami bár többnyire igyekezett egyensúlyba állni, néhány gócpontban folyamatosan súlyosbodott és fertőzte a környéket (a végső és globálisan mindent elsöprő hullám a gyarmatosítás kora volt). Az elmúlt évezredek generációi során a hosszútávú életfeltételként szükséges tevékenység, környezet, puszta fizikai közeg megvonása, sőt utóbbi időben már szándékosan elszigetelődés (mint a tényleges biológiai alkalmazkodás nélküli szétrajzás és sokszoros túlnépesedés); valamint a "civilizált" népek hódításai során többnyire legelőször épp a legtermészetesebb egyedek/népek irtása és a legelvetemültebbek népesülésének elősegítése; súlyos és hosszan maradandó károsodással járt a teljes népességre nézve. Három lehetőség van. Egyik visszatérni egy régi recepthez, ami csaknem négy milliárd évig, ezen belül az emberfaj létezése során is még néhány millió évig bevált, megnevezései pl élet, természet. Másik a tudomány további "fejlődését" erőltetve lehetővé tenni az emberfaj változatlan, esetleg aktuális ideológiája alapján többé-kevésbé "továbbfejlesztett" mesterséges előállítását, mert a gyorsuló biológiai hanyatlás miatt enélkül az elcsökevényesedés és kipusztulás garantált. Tömören: élőlényként élő környezetben élni; vagy legalább kipusztulva esélyt hagyni a még meglevő életnek; vagy gyakorlatilag gépezetként működve veszélyeztetni minden élőt az elérhető univerzumban, legfeljebb "vinyóra mentve" az alapvető adataikat. A mesterséges választástól már csak némi idő és érdek választ el, a technikai háttere bőven rendelkezésre áll. A kipusztulás esélye vitatott, bár az "értelmes élet" csillagászati jeleinek teljes hiányát sok szakvélemény úgy tekinti, hogy nem lehet nagyon ritka, csak kipusztítja magát mielőtt terjedni kezdhetne. A természetes választás kiindulási pontját képezhetné például az itt felvázolt apró kezdőlépés: [link]

Utolsó hozzászólóval jobbára egyetértek, szívesen fogadnék tőle tippet is, vagy legalább kíváncsiságból egy beszámolót. Ám megemlítem, hogy biológiailag alkalmas élőhelyet találni is bajos, számítógépet internettel meg végképp nem lehet mondjuk bodzaágból faragni, így valószínűleg továbbra is ugyanazon rendszer rabja vagy aktív tagja, melynek a rabszolgaság létezése alapfeltétele (legyen bár épp jobbágy, állampolgár vagy alkalmazott a szerep aktuális megnevezése).

2015. jún. 16. 00:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Az anarchisták NEM AKARNAK HATALOM NÉLKÜLI RENDET.

Ez tévedés. Műanyag.Olyan mint a koffein nélküli kávé, a zsír nélküli hús vagy a nikotinmentes cigaretta.

A társadalmi rend és a hatalom együtt jár. Csak a hatalom birtoklása révén tartható meg a társadalmi béke, a rend.

Az ANARCHISTÁK a történelem folyamán mindig, kivétel nélkül gyilkolásztak, pusztán a hatalom megszerzése érdekében. Ez a liberalizmus egy gusztustalanabb formája.

2016. szept. 18. 12:30
 15/15 anonim ***** válasza:
2018. okt. 28. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!