Miért kéne arra büszkének lennem, hogy magyar vagyok?
Jelen helyzetben nem hinném, a múlt sem volt olyan fényes, csak megpróbálták úgy tálalni.
De ez sem érdekel, ennyi erővel lehetnék német, olasz, spanyol, angol, afrikai, csak éppen véletlen ideszülettem.
Engem valahogy nem tud meghatni ez a tény.
"Helyette az amerikai ünnepeket, hagyományokat tartja."
Tudod, ez nem érdekel, de tegnap, már tegnap előtt elmondtam magamban pár hálát.
Nem hinném, hogy csaj amerikai ünnep lehet, nyilván onnan indult, de azt hiszem, mindenki lehet hálás valakinek, és nem szégyen kimondani.
Tényleg, minden nemzet? Pl. az avarok, a szarmaták, a longobárdok, a hunok, kvádok, pannonok, roxolánok, trákok? Nem győztél meg.
Legtöbb nemzet állampolgára büszke arra, ami... Kb. 40 országban éltem/jártam, tudom miről beszélek.
Egy szingapúri büszke arra, hogy ő szingapuri, pedig az anyanyelve kínai, esetleg 2-3 nyelvű (mindegyik anyanyelvi szinten).
Egy amerikai büszke arra, hogy amerikai, lehet ő sárga, fehér, fekete... - Soha annyi nemzeti zászlót nem láttam kitűzve szinte minden házra, mint épp az USA-ban. Nálunk még tán tüntetnének is a "magyarkodás" ellen.
Itt pedig azt hangsúlyozzák, hogy mire legyen büszke, ő "csak" magyar anyanyelvű.
Ha van magyarság tudata, legyen rá büszke. Ha nincs, ő esetleg "csak" magyar anyanyelvű és nem is "büszke".
Ami kimaradt:
Ha van magyarság tudata -legyen sárga, vagy fekete- ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!