Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha a honfitársaink...

Mi lenne, ha a honfitársaink közül páran egy kicsit magukba szállnának?

Figyelt kérdés
Mi lenne, ha az országunk lakóinak magyarsága nem csak a gulyászabálásban, "turulreptetésben" és zászlólobogtatásban mutatkozna meg? Mi lenne, ha inkább az egymás iránti felelősségérzetben és segítőkészségben ütközne ki? Mi lenne, ha odafigyelnének, hogyan írnak, hogyan beszélnek? Mi lenne, ha ismernék az ország múltját is és jelenét is? Én ugyan nem vagyok valami őrült nacionalista, de ha nem tudjuk, hol a helyünk, nem tudjuk, hogy mi az ország múltja, akkor nem csak hülyének néznek minket, hanem hülyék is vagyunk. Mi lenne, ha a tarsolylemezen kívül, szlovák rendszámon kívül, kicsalt rokikártyán kívül, minimálbérre való bejelentésen kívül, leszázalékoltatáson kívül valami kézzelfogható és emberi megnyilvánulása is lenne már végre annak, hogy azonos zárt görbén belül születtünk, hogy igenis egymásra vagyunk utalva, felelősséggel tartozunk egymás iránt? Mi lenne, ha sok szájmagyar előbb betenne valamit a közösbe, mielőtt hörögve ordítja, hogy a politikusok ellopják a pénzét? Mi lenne, ha csak az után venne ki állami kasszából, miután be is tett valamit? Mi lenne, ha nem a sok tisztességes (magyarral) cs*sznének ki? Mi lenne, ha végre sikerülne az ikszet jó helyre húzni? Mi lenne, ha végre felismernénk, ha jó helyen is lesz elég iksz, ha a polgárok nem változnak, úgy semmi sem fog változni? Megbántani nem akarok senkit, akinek nem inge ...
2010. jan. 29. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia

Nem megbántani akarlak,de a címben föltettél egy kérdést.Azután a kérdés bővebb kifejtésekor még vagy 20 darabot. Szerintem nem ide ,nem erre az oldalra kéne írnod,ha nem csak egyvalamire szeretnél választ kapni.

2010. jan. 29. 12:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja, tudtam, hogy valami kimarad. Mi lenne, ha a segélyekért két kézzel kapó ingyenélők is elhúznának dolgozni? Mi lenne, ha az adómból a kölykeim iskolái épülnének, vagy a kórház fejlődne ahol engem fognak majd ápolni?
2010. jan. 29. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

Húú mit fogsz ezért kapni....

De egyébként igazad van, ezek mind kénének ahhoz, hogy normális társadalomban éljünk.

2010. jan. 29. 12:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Hátha valaki megosztja a becses gondolatai velem, kíváncsi vagyok a véleményekre. Remélem nem vitatod el tőlem a kérdésfeltevés jogát, illetve az ő jogukat a válaszra. Talán a sok gyerekes marhaság mellett elfér ez itt...
2010. jan. 29. 12:17
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Persze, egyetértek, jó kérdéseket tettél fel, a gond nem a kérdéssel van, hanem a válaszolók egy részének vitakultúrájával.
2010. jan. 29. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez mind nagyjából helyes felvetés, csak hát ez egy kérdésfeltevő oldal, nem a Hyde Park Corner :)
2010. jan. 29. 12:26
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

"Mi lenne, ha végre sikerülne az ikszet jó helyre húzni? "

Ez nem itt a piros, hol a piros, vagy a Széf nevű vetélkedő. A világon nincsen olyan párt, amelyik országának minden polgárának érdekét maximálisan szolgálná. Különbözőek vagyunk, eltérő értékekkel, és ezt tudomásul kell(ene) venni. Gyakran olvasok itt olyan hozzászólásokat, hogy: "mert erre meg erre a pártra azok a retardáltak szavaznak, akik még nem vették észre, hogy...". Nem. Az emberek nem retardáltak, hanem különbözőek. Észre kellene venni, hogy ami nekem jó, az a szomszédnak lehet, hogy nem. Az a világ már régen elmúlt, hogy egy vélemény volt, a többi meg kuss.

Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mi lenne, ha a pártok csak olyan ígéreteket tennének, amelyeket be is lehet tartani, és a mindenkor megválasztott pártok valóban az ország, a társadalom hosszú távú érdekeit tartanák szem előtt, nem pedig azt, hogy milyen módon lehetnének még népszerűbbek. A kettő ugyanis sajnos nem mindig esik egybe.

2010. jan. 29. 12:39
 8/9 A kérdező kommentje:

"A világon nincsen olyan párt, amelyik országának minden polgárának érdekét maximálisan szolgálná."

Nem is implikáltam, hogy csak egy lehetséges jó megoldás van. Én inkább azt mondom, hogy a rosszakat kéne elkerülni. De ha már itt tartunk, ha csak az utóbbi 4 évet vesszük, ez kinek is volt olyan igazán jó? Rendben van, hogy mások az érdekeink, de nem nagyon hiszem, hogy ebben a ciklusban a megválasztottakon (és baráti körükön) kívül bárkinek igazán jó lett volna.

De talán ez a pont már nem is olyan nagyon fontos, úgy néz ki harmadszorra nem "esünk" u.a. a hibába.

2010. jan. 29. 12:55
 9/9 Dávid ***** válasza:

Persze , igazad van, a 2007-ben kezdődött magyar gazdasági válságért a kormánypártok felelősek.

De a korábbi(1994-98-as) MSZP-s ciklus végére felpörgött a gazdaság, ami Orbán alatt is folytatódott.

Szóval nincs egyértelműen rossz párt.

A Te szavaiddal élve: Az a baj,h mindneki csak a saját érdekeit nézi (gyorsan sok pénz akar, akár az adósság emelése árán is), ebbe meg belerokkan(t) az ország.

Orbán is az ígérgetések miatt népszerű (adócsökkentés), nem akorábbi (amúgy meglehetősen jó) gazdasági teljesítménye miatt.

2010. jan. 29. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!