Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi volt ennek a poénnak az...

Mi volt ennek a poénnak az alapja?

Figyelt kérdés

Showder Klubban a KAP-nak volt egy olyan vicce, hogyha kimész Londonban megkérdezel valakit, hogy:

- Are u from Poland?

- No.

- Akkor adjál már egy sört!

Mi van/volt Legyelországban, hogy körübelül akkora a kivándorlás, mint a magyaroknál?

2014. nov. 15. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Mert Londonban ugye elég kevés az angol... De ha látsz is fehér embert, az általában vagy magyar vagy lengyel (a vicc szerint).
2014. nov. 15. 23:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezzel a válasszal sajnos nem lettem okosabb.
2014. nov. 15. 23:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Megkérdezi az illetőtől, hogy lengyel-e.

Kiderül, hogy nem.

Akkor már csak magyar lehet, ezért magyarul kér tőle egy sört.

Érted?

2014. nov. 15. 23:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Jézusom. Szerintem elég egyértelműen tettem fel a kérdést. Politika témában írtam. Tehát még egyszer: Mi az alapja a legyenlországi kivándorlásnak? Ez a kérdés a poén elhangzásakor merült fel bennem, amit gondoltam ide leírok.
2014. nov. 15. 23:20
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
Márpedig a poén alapja az, amit az #1 írt. Más kérdés, hogy te a kérdésed magyarázatának ötödik sorában rátértél a lengyel demográfiáról szóló kérdésre is. Egyébként csak a szokásos közép/kelet-európai okai vannak a dolognak, ráadásul a lengyelek még négyszer annyian is vannak mint mi, és előbb indult meg a folyamat.
2014. nov. 15. 23:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2004-ben nagyon magas volt a munkanélküliség Lengyelországban, ami főleg a fiatalokat érintette a legsúlyosabban. Mivel a lengyel fiatalok többsége már a rendszerváltozás után járt iskolába, így az angoltudás alapjai se hiányoztak a külföldi starthoz. De még így is ha a németek és a franciák nem korlátozták volna a szabad munkavállalást akkor jobban eloszlottak volna az EU-ban, de csak a britek engedtek be mindenkit. Röviden ennyi, a lengyelek amúgy is utazgatós népség, a 80-as években is mindenhol ott voltak, akkoriban minden magyar nagyvárosban volt egy lengyel piacnak hívott bazár.
2014. nov. 16. 10:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utolsónak a hasznos választ!
2014. nov. 16. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!