Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok róla, ha valaki...

Mit gondoltok róla, ha valaki magukat a devizakárosultakat hibáztatja? Hogy elkellett volna olvasni a szerződést, hogy mit írnak alá.

Figyelt kérdés
Meg hogy a bankok megfelelő tájékoztatást adtak, és nem is hibásak.
2014. nov. 15. 10:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az tette be a kaput, amikor egy nő panaszkodott, hogy a 30 milliós (!!) házukhoz vettek fel 10 milliót, és most nem tudom mennyi millióval kell többet visszafizetniük. Értitek, VOLT 20 MILLIÓJUK KP-BA!!! De az nem volt elég, nekik egy 30 milliós ház kellett. Na az ilyenek takarodjanak a fenébe, ne a bankot hibáztassák, mert aki ennyire hülye, az menthetetlen.

Ha valaki megvesz valami selejtes terméket, akkor mindenkinek evidens, hogy a fogyasztó a hibás. De ilyenkor miért a bankokat köpködik?

Ismerősömnek is van devizahitele, de a közjegyző is, meg ők is átrágták a szerződést, belekalkulálták, hogy mi van akkor, ha megugrik. Érdekes, ők sosem tüntetnek, mert előre terveztek.

Tény, hogy vannak olyan devizások, akik önhibájukon kívül kerültek rossz helyzetbe, de amondó vagyok, hogy ők a devizahitelesek kb 15-20%-át tehetik ki max.

2014. nov. 15. 13:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan emberek, akiknek hiába magyarázod el a szerződést akár ovis szinten, akkor sem értik meg. Ha a törlesztő nem felfelé, hanem lefelé ment volna, akkor döngetnék a mellüket, hogy ők aztán milyen f@ szán megoldották.

Nem tudom őszintén szólva sajnálni a devizahiteleseket. Ha az állam megmentené őket, később úgyis megint bajban lennének, mert az ilyenek többsége úgysem tanul a hibájából.

A banknak NEM ÉRDEKE, hogy bedőljön a hitel. A bank sem hülye, hogy saját magát tegye tönkre. Nem a bank hibája, hogy egyesek lusták elolvasni a szerződést. Ha valaki hitelt akar felvenni, az gondolkodjon el rajta, hogy akkor is jó ötlet-e, ha csak zsíros kenyér mellett tudja fizetni. Ha felmerül a kétely, kár elindulni a bankba.

2014. nov. 15. 14:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Azt hogy az eu egy szakemberekből álló csoportja vizsgálta a szerződéseket és nem tudott elmenni rajta akkor majd egy szegény akinek pénzre van szüksége felfogja h miaz?
2014. nov. 16. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:
#13: az ember egy ezer forintos dinnyét nem vesz meg lékelés nélkül. Akkor felvesz egy 20 milliós hitelt anélkül, hogy mindennek alaposan utánajárna? Továbbra sem tudom az ilyeneket sajnálni. Nem kötelező hitelt felvenni.
2014. nov. 16. 19:39
 15/17 anonim válasza:
Sztem elég gáz, h azok akik devizahitelt vettek fel, és aláírták, hogy ötszörösére nőhet a törlesztőrészlet, és most azt várják, h az állam perkáljon helyettük.. Legfőként azokkal szemben hátrányos akik nem vettek fel ilyen hitelt, és mégis ki kell fizetni az államnak azok adósságát amit nem vettek fel...
2014. dec. 2. 17:15
 16/17 anonim válasza:

folyt:

Véleményem szerint az lenne igazságos, ha azok akik nem vettek fel ilyen hitelt, megkapnák azt a pénzt amennyibe egy átlag devizahiteles kerül ezekkel a segítségekkel az államnak...

(Mert ugye x felvesz 1M Ft-ot maj kifizet 2-t de a banknak még mindig 5-tel tartozik, amiből az állam kifizet 3-t... tehát konkrétan x kap 3M Ft-ot az államtól, és sztem nem igazságos, h y, aki nem vett fel hitelt fizet adót[amit x is fizet], amiből fizeti az állam a 3M Ft-ot)

2014. dec. 2. 17:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Én őszintén szólva nem segítenék nekik egy fillérrel sem. Ismerősömék is gondolkoztak a devizahitelen anno, 4 bankot végigjártak, és MINDENHOL a szájukba rágták, hogy a törlesztőrészlet akár meg is duplázódhat. Kalkuláltak, és nem mentek bele, a szerződést is átolvasták töviről hegyire, és úgy döntöttek, nem írják alá.

Ez a felelős gondolkodásmód. És most a felelős, tisztességes adófizetőknek kelljen megfizetni a felelőtlen, nagy lábon élni akaró, a hitelre ajándékpénzként tekintő barmokat?

Vannak olyanok, akik önhibájukon kívül kerültek ide, ez igaz. De ők a kisebbség a devizások között. Számtalan esetet olvastam, és láttam, hogy a devizahitelből autót, TV-t, házat vettek, utána meg sírnak a magas törlesztőrészlet miatt, és a bankot okolják. Holott a bank is a szájukba rágta, hogy a törlesztőrészlet akár jelentősen is változhat, a szerződésben is benne van!

Ne másokon akarja valaki a saját hülyeségét bevasalni, ha nem hajlandó a szerződést átolvasni, értelmezni, hanem csak odab..@ssza a nevét a papírra és kész. Ez egy óvodás szintje. Pedig egy jogban járatos emberrel nyugodtan át lehet olvastatni a szerződést, ő is elmagyarázza.

Ha az állam megmentené őket, később ugyanitt lennének, csak másfajta hitellel. Sajnos sokuk (tiszt.kiv.) azt hitte, a hitel az a banktól kapott ajándékpénz, és vagy nem kell visszafizetni, vagy "majd lesz valahogy".

2014. dec. 3. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!