Mit gondoltok róla, ha valaki magukat a devizakárosultakat hibáztatja? Hogy elkellett volna olvasni a szerződést, hogy mit írnak alá.
Nálam az tette be a kaput, amikor egy nő panaszkodott, hogy a 30 milliós (!!) házukhoz vettek fel 10 milliót, és most nem tudom mennyi millióval kell többet visszafizetniük. Értitek, VOLT 20 MILLIÓJUK KP-BA!!! De az nem volt elég, nekik egy 30 milliós ház kellett. Na az ilyenek takarodjanak a fenébe, ne a bankot hibáztassák, mert aki ennyire hülye, az menthetetlen.
Ha valaki megvesz valami selejtes terméket, akkor mindenkinek evidens, hogy a fogyasztó a hibás. De ilyenkor miért a bankokat köpködik?
Ismerősömnek is van devizahitele, de a közjegyző is, meg ők is átrágták a szerződést, belekalkulálták, hogy mi van akkor, ha megugrik. Érdekes, ők sosem tüntetnek, mert előre terveztek.
Tény, hogy vannak olyan devizások, akik önhibájukon kívül kerültek rossz helyzetbe, de amondó vagyok, hogy ők a devizahitelesek kb 15-20%-át tehetik ki max.
Vannak olyan emberek, akiknek hiába magyarázod el a szerződést akár ovis szinten, akkor sem értik meg. Ha a törlesztő nem felfelé, hanem lefelé ment volna, akkor döngetnék a mellüket, hogy ők aztán milyen f@ szán megoldották.
Nem tudom őszintén szólva sajnálni a devizahiteleseket. Ha az állam megmentené őket, később úgyis megint bajban lennének, mert az ilyenek többsége úgysem tanul a hibájából.
A banknak NEM ÉRDEKE, hogy bedőljön a hitel. A bank sem hülye, hogy saját magát tegye tönkre. Nem a bank hibája, hogy egyesek lusták elolvasni a szerződést. Ha valaki hitelt akar felvenni, az gondolkodjon el rajta, hogy akkor is jó ötlet-e, ha csak zsíros kenyér mellett tudja fizetni. Ha felmerül a kétely, kár elindulni a bankba.
folyt:
Véleményem szerint az lenne igazságos, ha azok akik nem vettek fel ilyen hitelt, megkapnák azt a pénzt amennyibe egy átlag devizahiteles kerül ezekkel a segítségekkel az államnak...
(Mert ugye x felvesz 1M Ft-ot maj kifizet 2-t de a banknak még mindig 5-tel tartozik, amiből az állam kifizet 3-t... tehát konkrétan x kap 3M Ft-ot az államtól, és sztem nem igazságos, h y, aki nem vett fel hitelt fizet adót[amit x is fizet], amiből fizeti az állam a 3M Ft-ot)
Én őszintén szólva nem segítenék nekik egy fillérrel sem. Ismerősömék is gondolkoztak a devizahitelen anno, 4 bankot végigjártak, és MINDENHOL a szájukba rágták, hogy a törlesztőrészlet akár meg is duplázódhat. Kalkuláltak, és nem mentek bele, a szerződést is átolvasták töviről hegyire, és úgy döntöttek, nem írják alá.
Ez a felelős gondolkodásmód. És most a felelős, tisztességes adófizetőknek kelljen megfizetni a felelőtlen, nagy lábon élni akaró, a hitelre ajándékpénzként tekintő barmokat?
Vannak olyanok, akik önhibájukon kívül kerültek ide, ez igaz. De ők a kisebbség a devizások között. Számtalan esetet olvastam, és láttam, hogy a devizahitelből autót, TV-t, házat vettek, utána meg sírnak a magas törlesztőrészlet miatt, és a bankot okolják. Holott a bank is a szájukba rágta, hogy a törlesztőrészlet akár jelentősen is változhat, a szerződésben is benne van!
Ne másokon akarja valaki a saját hülyeségét bevasalni, ha nem hajlandó a szerződést átolvasni, értelmezni, hanem csak odab..@ssza a nevét a papírra és kész. Ez egy óvodás szintje. Pedig egy jogban járatos emberrel nyugodtan át lehet olvastatni a szerződést, ő is elmagyarázza.
Ha az állam megmentené őket, később ugyanitt lennének, csak másfajta hitellel. Sajnos sokuk (tiszt.kiv.) azt hitte, a hitel az a banktól kapott ajándékpénz, és vagy nem kell visszafizetni, vagy "majd lesz valahogy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!