Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha nem tört volna ki az I....

Ha nem tört volna ki az I. Világháború és ebből fakadóan a II. sem, akkor az akkori birodalmi rendszerek a mai napig fennállnának?

Figyelt kérdés
Tehát ha a gyarmati tortából az összes európai nagyhatalom egyenlő szeletet kap például, akkor az akkori birodalmak, pl a Német Birodalom, a Cári Oroszország, vagy a Monarchia még ma is léteznének, vagy az idők folyamán előbb-utóbb megváltozott volna a helyzet.

2014. nov. 9. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább úgy mondom, hogy ha nem tör ki akkor és úgy az I. világháború, ahogy kitört valójában, akkor kitört volna valamivel később. ( Aztán ettől függően változhatott volna a dolog úgy, ahogy.)

Ha valamilyen csoda folytán nem tört volna ki egy világháború sem, akkor én valamilyen forradalmakat tudnék elképzelni az egyes országokban, vagy ha nem is forradalmak, de olyan tüntetések lettek volna, minek eredményekét megtörténtek volna a változások. De ez csak spekuláció. Én valószínűbbek tartom, hogy a háborúk így is úgyis kitörtek volna, és azok hasonló eredményeket produkáltak volna, mint a ami ma van. ( Attól függően, hogy ki nyeri.)

2014. nov. 9. 19:48
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Egy kellően nagy fantáziával bíró egyén talán válaszol majd, de fantasyn kívül ebbe belegondolni nem érdemes.

100 év, 2 világháború, gazdasági világválság, kommunizmus előretörés, nácizmus előretörése, atombomba, Izrael létrejötte (nem antiszemitizmus, de tagadhatatlan, hogy viszály forrás az egész közel keleten), Európa gyengülése és USA erősödése.

Ezek mind rendkívül fontos, egymásra épülő, történelmet meghatározó események voltak, amik így hirtelen eszembe jutottak.

Szerintem egyszerűen túl sok a változó és a lehetőség ahhoz, hogy komolyan válaszolni lehessen a kérdésedre.

2014. nov. 9. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy gondolom, hogy ezen már teljesen felesleges gondolkodni, ezek már megtörtént dolgok, ha esetleg nem tört volna ki egy világháború se, akkor se tudnánk megmondani, hogy mi történt volna.
2014. nov. 9. 19:53
 4/5 anonim ***** válasza:
ja
2014. nov. 9. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Az Osztrák-Magya Monarchia minimum föderalizált lenne, viszont bekebelezhette volna Szerbiát, Montenegrót és Albániát. Egy arab forradalom is valószínűleg kitört volna.

Németország biztos fennmaradt volna, talán az USA-t is megelőzi. Az Orosz Birodalom viszont teljesen elmaradt ország volt, biztosan kitört volna a forradalom.

Olaszország is forradalomközeli állapotba került volna.

2014. nov. 9. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!