Még sincsen romokban az ország?
Az életminőséget széles körűen vizsgáló International Living felmérése szerint Magyarország 10 helyet lépett előre, és immár a huszadik legélhetőbb ország a világ 194 országa közül.
Idehaza folyamatosan összeomlásról, pusztulásról, háborús romokról papolnak egyesek, miközben a világ ezt egészen másként látja.
Egy átlagpolgár nem olvassa ezeket az értékeléseket.Ha a kormány teszi közzé,akkor a Fidesz azonnal kijelenti,hogy hazudnak.(Amit az emberek többsége el is hisz.)A kijelentést meg is magyarázza a Fidesz aktuális szószólója,az értékelésből kiragad egy mondatot.Az általad hozott példából kiindulva nem azt mondja,hogy 10 helyet léptünk előre,hanem azt,hogy még mindig csak a 20.-ikak vagyunk. Ez pedig rosszabbul hangzik.Így az emberek nem látják be,hogy ez az előrelépés a kormány tevékenységének köszönhető,csak a megszorításokat látják.
Politikai célt szolgál az egész.
na ezt magyarázza meg valamelyik nagyokos:D
én örülök ennek a 20. helynek
"Idehaza folyamatosan összeomlásról, pusztulásról, háborús romokról"
Ez majd csak lesz az államcsőd után...mellesleg te jártál már vidéken ?
Na, ez a baj, hogy ezen méritek le az ország színvonalát. Budapesten a plázák tömve vannak, az unatkozó pestiekkel! De valóban azt gondolod, hogy arról mérik egy ország színvonalát,életminőségét, hogy mennyi mobiltelefon van? Szomorú kép, hogy egy 850 fős vidéki faluban 30 ember dolgozik? Ők sem állandó munkhalellyel rendelkeznek. Ez a valóság, szerintem őket nem érdekli mennyi kocsi van és telefon, mikor enniük nincs mit. Hurrá, fejlődik az ország! 21. század!
Én is azt kérdezem, ..jártál Te már vidéken?...
Magam is vidéki vagyok, Pestről nézve legalábbis. De a lakóhelyemhez képest is van "még vidékebb", ahol járok időnként. Minden viszonylagos. Ha Ausztriából lépem át a határt, azonnal feltűnik, hogy ez még A az meg már H, ez nem vitás. Vannak dolgok, amelyek a pénzen múlnak, de sok olyan is, amely inkább azon, hogy az ott lakók mennyire igényesek önmagukra, a környezetükre, illetve hogyan tudják megbecsülni azt, ami van -még ha az nem is túl sok. Ha viszont keletebbre, vagy délebbre, netán északra megyünk, ott még rosszabb a helyzet.
Ezt az értékelést -mint ahogyan az egyik válaszadó is utalt rá- lehet úgy nézni, hogy félig tele van az a bizonyos pohár, de úgy is, hogy félig üres. Én úgy szemlélem, hogy sokféle szempont alapján lehet elemezni az országot, és a budai villanegyedeket alapul venni ugyanolyan hiba lenne, mint az elmaradott nyírségi kistelepüléseket. Megvan nálunk is a szórás, mint mindenhol máshol. Ami hiányos, azt fejleszteni kell, és küzdeni azért, hogy még jobb legyen itt élni. Ehhez persze kell egy olyan hozzáállás is, hogy igenis tartunk valahol, és nem a szakadékról, a pusztulásról kellene ajvékolni.
Aki valaha azt mondta, hogy Magyarország egy jó hely, és hogy csak a haza számít, az tegyen is úgy, mintha komolyan gondolta volna ;)
"International Living"
Én nem "international"-ban élek, hanem Magyarországon. Kíváncsi lennék mi alapján, milyen minta alapján javult a helyzet. Örülök az "eredménynek", de alulról nem ezt a képet látom.
A naaagy Amerikában szerinted fenékig tejfel az élet? Ott nem is kell dolgozni, vagy mi? Kívülről lehet, hogy minden szép és jó, de belül nem ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!