Mit gondoltok az arab-izrael konfliktusról?
Egyik oldal sem ártatlan. Mindkét félnek van extrémista rétege, de az a helyzet, hogy ez a réteg a palesztínok oldalán jóval nagyobb.
Az erkölcsi fölényt egyiküknek sem "adnám". Mint tudjuk, a háborúban nincs ártatlanság.
Értem mit akarsz mondani, és nem azért tartom "bűnösnek" Izraelt, mert védekezik, hanem azért, mert minden háború civil áldozatokkal jár, aki pedig civileket öl, akármilyen okból is, nem lehet ártatlan.
Minden tiszteletem az IDF-é, mert a légitámadások előtt értesítik a palesztín lakosságot, és megvetem az extrémista palesztínokat, amiért civilek közé telepítik a rakéta kilövő állásokat, de ettől függetlenül nem egy ártatlan életet oltottak ki az izraeli rakéták.
Az, hogy nincs jobb megoldás, nem azt jelenti, hogy az az egy kivitelezhető opció tökéletes, és támadhatatlan.
Szerintem azarab-izraeli konfliktus egy pici resze egy sokkal nagyobb konfliktusnak, a nyugati es az iszlam kultura konfliktusanak. Vannak szelsoseges iszlamistak, akik Allah imadatat akarjak terjeszteni, es mivel Izrael a legkozelebbi nyugati tipusu tarsadalom, hat - egyelore -elsosorban azt tamadjak. De voltak iszlam tamadasok elszorva az egesz nyugaton, es egyre tobb lesz.
A szegeny palesztin nep vedelme csak lepel a Hamasz meg ISIS, meg Al-Kaida es a hozza hasonlok szamara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!